Beste wensen, en een fijn Jaar van de Vogel/Wiskundige Biologie/Cultureel Erfgoed/Betwisting/Huiszwaluw/Jongeren toegewenst!


Toegevoegd op 31 december 11:53 door Jorrit - categorie Nieuws
Beste wensen, en een fijn Jaar van de Vogel/Wiskundige Biologie/Cultureel Erfgoed/Betwisting/Huiszwaluw/Jongeren toegewenst!
Het nieuwe jaar is weer aangebroken, en we wensen u niet alleen het allerbeste toe, maar ook een fijn Jaar van de Vogel, een prettig Jaar van de Wiskundige Biologie, een geweldig Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed, een duurzaam Jaar van het Rif, een cultureel Jaar van de Betwisting, een ongeëvenaard Jaar van de Huiszwaluw en natuurlijk een gezond Jaar van de Jongeren!

Zoals u ziet vieren we dit jaar méér dan genoeg Jaren Van - veel meer dan in 2017, waarin we alleen het Jaar van het Duurzaam Toerisme, het Jaar van de Koekoek en het Jaar van de Botanische Tuinen vierden.

Oplettende lezers zien misschien wel een gevleugelde trend; er komen immers wel erg veel vogels aan bod de deze lijst. Dat komt omdat Sovon Vogelonderzoek en de Vogelbescherming ieder jaar een unieke vogel in het zonnetje zetten. Waar dat in 2017 dus de koekoek was, is dat dit jaar de huiszwaluw. Onafhankelijk daarvan heeft National Geogaphic daarnaast 2018 uitgeroepen tot Jaar van de Vogel.

Opvallend is dat de Verenigde Naties dit jaar niet hebben uitgeroepen tot Jaar Van. Normaal gesproken zijn deze grootgrutters van themadagen, -weken en -maanden niet guitig met het uitroepen van Jaren Van, maar in 2018 is het opvallend stil - ondanks verwoede pogingen van actiegroepen om 2018 uit te roepen tot bijvoorbeeld het Jaar van de Gierst. Het is niet duidelijk waarom de VN niets uitroepen, maar in 2019 kunnen we gelukkig gewoon het Jaar van de Inheemse Talen, het Jaar van de Matigheid, en het Jaar van het Periodieke Systeem vieren.

Namens de redactie van FijneDagVan, een geweldig aantal Jaren toegewenst!

Meer nieuws

Dag van de Klederdracht afgelast vanwege extreme hitte
De Dag van de Klederdracht in Schagen gaat dit jaar niet door. De Dag zou aanvankelijk op 25 juli plaatsvinden, maar die donderdag wordt het zo heet dat het bestuur het evenement heeft afgelast.
LEES MEER »

De Dag van de Duurzaamheid is geslaagd!
Vanaf 10.10.2018 is het in Nederland ELKE dag, Dag van de Duurzaamheid! Aldus www.dagvandeduurzaamheid.nl die de dag ieder jaar organiseerde. Hiermee komt een einde aan de jaarlijkse landelijke Dag van de Duurzaamheid die sinds 2009 tot en met 2018 heeft plaatsgevonden.
LEES MEER »

De Belgische Dag van het Park is niet meer
Met innige deelneming moeten wij helaas afscheid nemen van de Belgische Dag van het Park. Na 25 jaar heeft het Belgische Agentschap Natuur en Bos besloten de Dag niet meer te organiseren.
LEES MEER »
Deze site gebruikt Cookies.