Jaar van de Botanische Tuinen


2017
Aangepast op 20 januari 13:38

2017 is het Jaar van de Botanische Tuinen. Het Jaar is opgericht door, niet geheel verrassend, de Nederlandse Vereniging van Botanische Tuinen, en is bedoeld om meer aandacht te genereren voor de maatschappelijk en biologische functie die zo'n park biedt.


Tijdens het jaar werken 24 botanische tuinen in Nederland samen om te laten zien wat zij betekenen voor de natuur. Botanische tuinen zijn, naar eigen zeggen, 'hoeders en poortwachters van de biodiversiteit', en dus méér dan alleen een leuk stukje groen midden in de stad om in te kunnen picknicken. In een botanische tuin werken biologen eindeloos aan het beschermen van planten en dieren, en worden er met uitsterven bedreigde plantensoorten in leven gehouden. Die belangrijke functie moet duidelijker worden, vindt de NVBT.

Tijdens het Jaar van de Botanische Tuinen is het dan ook mogelijk tentoonstellingen en symposia te bezoeken, en worden er voorlichtingen gegeven in tuinen in uw buurt. In principe doen er 24 botanische tuinen mee, maar dat moet u er natuurlijk van weerhouden om een tuin bij u in de buurt op te zoeken om daar eens op bezoek te gaan.

Meer informatie is onder andere hier te vinden.

2017 is niet alleen het Jaar van de Botanische Tuinen, maar ook het Jaar van de Koekoek, en het Internationale Jaar van het Duurzaam Toerisme.Meer informatie


Deze site gebruikt Cookies.