Op 28 mei doen we ons te goed aan een smakelijk onderwerp: de hamburger. Objectief het lekkerste eten ooit: groente, vlees, en met frietjes erbij ook nog aardappelen. Eigenlijk kan de hamburger niet Hollandser. De hamburger is een geweldige maaltijd waar je bovendien veel mee kunt variëren. Van kaas tot bacon tot champignons; er zijn tientallen ingrediënten die de hamburger een topmaal maken. Dat mogen we best vieren.
Wereld Hamburgerdag heeft niet echt een oorsprong. De Dag bestaat bij de gratie van sociale media zoals Facebook, waar u 28 mei kunt delen welke burger u naar binnen werkt. Hopelijk wordt het een beetje lekker weer, want er is natuurlijk maar één ding dat de hamburger nóg beter maakt: de barbecue!
Smakelijk! Informatie vindt u ondertussen op Facebook.
Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Hamburger!
Toegegeven, wij hadden er persoonlijk nog nooit van gehoord, maar volgens de zuiderbuurse toeristenbond is de Geraardbergse mattentaart 'hét bekendste streekproduct van de Vlaamse Ardennen.
Deze Dag, ieder jaar op $datum, staat in het teken van dit stuk groente. Die is wereldwijd een ontzettend belangrijke bron van voeding. De peul, of boon, is zeker in derdewereldlanden erg belangrijk voedingsmiddel dat relatief makkelijk te verbouwen is.
Melk, de witte motor, goed voor elk. Melk is één van de belangrijkste, gezondste en meest universele drankjes ter wereld, en dat mogen we best eens vieren.