19 maart

Landelijke Opschoondag

19 maart - 253 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 19 maart 16:40

Landelijke Opschoondag

Categorie:
196-radiation Milieu

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Een beter milieu begint bij onszelf. Dat horen we al sinds de Postbus 51-spotjes ons dat in de jaren 90 vertelden, maar op 19 maart voegen we ook daad bij woord. Het is dan Landelijke Opschoondag, waarop Nederlandse vrijwilligers met prikstok en vuilniszak door de wijk lopen of de natuur in gaan om het land een beetje vrijer te maken van zwerfafval.

De Landelijke Opschoondag is een initiatief van Nederland Schoon. U kunt zich aanmelden als vrijwilliger om zwerfafval te ruimen, maar een échte vrijwilliger kan dat natuurlijk ook zonder de goedkeuring van het goede doel. Naast individuen kunnen ook scholen, gemeenten, verenigingen of bedrijven eraan meedoen.

Meer informatie, inclusief tips over hoe u zelf mee kunt doen, kunt u vinden op NederlandSchoon.nl.

Wens iemand een Fijne Landelijke Opschoondag!
Verwante Dagen

Internationale Dag van het Recyclen
18 maart
Wat doet u met al uw oude spullen die u niet meer gebruikt? Gaan die bij het afval, of probeert u ze door te verkopen? En scheidt u wel netjes uw afval?

Dag van het Klimaatakkoord
3 november
Nederland staat voor een zware opgave om vóór 2050 onze CO2-uitstoot volledig te reduceren. En over zeven jaar moet dat al meer dan de helft zijn. Nu kun je naar allerlei manieren wijzen om dat te doen - boeren uitkopen, de trein stimuleren, Tata Steel sluipen - maar het ministerie van Economische Zaken en Klimaat kiest op $datum voor een andere methode: de Dag van het Klimaatakkoord.

Houd-het-Schoon-dag
16 september
Nederland Schoon organiseert ieder jaar deze milieubewuste schoonmaakdag. Tenminste, ze geven de voorzet. In werkelijkheid is het de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen met een prikstok en een vuilniszak de deur uit gaan om zwerfafval op te pikken.

Deze site gebruikt Cookies.