6 oktober

Nationale Ouderendag

6 oktober - over 190 dagen elke 1e vrijdag van oktober
In 2024 op 4 oktober
Aangepast op 2 januari 18:00

Nationale Ouderendag

Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Als we nog niet uitgerust zijn van Internationale Ouderendag (op 1 oktober), dan is het alweer de Nationale Ouderendag. Op 6 oktober, de eerste vrijdag van oktober, wordt namelijk de nationale variant gevierd. Misschien een beetje een overkill, maar ach, het is immers een belangrijk onderwerp.

Tijdens de Nationale Ouderendag is het de bedoeling om een senior ergens mee naar toe te nemen. Bijvoorbeeld naar het strand, of gewoon een rondje wandelen. Zo krijgen deze mensen wat aandacht, en kunnen ze genieten van de buitenlucht. Belangrijk hierbij is dat de ouderen zelf mogen kiezen wat ze willen.

Zo wordt er geprobeerd om met een lokale insteek heel Nederland actief te krijgen om ouderen te helpen. Vanaf 2009 is begin oktober daarom de Nederlandse Dag van de Ouderen. Voor meer informatie kunt u terecht op www.nationaleouderendag.nl.

Wens iemand een Fijne Nationale Ouderendag!
Verwante Dagen

Internationale Dag tegen Genocide
9 december
In het engels ook wel: "International Day of Commemoration and Dignity of the Victims of the Crime of Genocide and of the Prevention of this Crime", een hele mond vol weer.

Internationale Dag tegen Mensenhandel
30 juli
Niet te verwarren met de Europese Dag tegen Mensenhandel is hier op 30 juli ieder jaar de Internationale Dag tegen Mensenhandel. Deze is opgericht door de Verenigde Naties.

Dag voor de Zuid-Zuidsamenwerking
12 september
Wij moesten het ook even twee keer lezen. Zuid-Zuidsamenwerking. Coöperatie tussen het zuiden en het andere zuiden, zo leest het. Daar moesten we even grondig diepe research naar doen.

6
oktober

6 okt

Eerdere edities:
In 2022: 7 oktober
In 2019: 4 oktober
In 2018: 5 oktober
Deze site gebruikt Cookies.