16 juli

Internationale Dag van de Slang

16 juli - 30 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 16 juli 12:15

Internationale Dag van de Slang

Categorie:
110-bug Dieren

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Wist u dat er meer mensen doodgaan aan bijen en wespen dan aan slangen? Nou, dan weet u het nu. En dat is vandaag goed om te weten, want het is Werelddag van de Slang. Op 16 juli ieder jaar wordt de slang vereerd en aanbeden.

Er zijn meer dan 3000 soorten slangen en de meeste mensen zijn er bang voor. Slangen zijn echter vaker banger voor mensen dan andersom. Slechts 375 soorten van alle slangen zijn giftig en de meeste daarvan wonen in Azië en Australië. We kunnen allemaal beamen dat het fascinerende dieren zijn. En daarom deze Dag!

Wat kunt u dan doen? Dierentuinen in Amerika besteden er extra aandacht aan. Hier in Nederland wordt er weinig mee gedaan. Het enige wat we konden vinden is informatie over het Belasting en Douane Museum waarin Slangensmokkel als onderwerp wordt aangehaald, en waar je meer over kunt leren vandaag! Let dus maar eens op waar die nieuwe laarzen uit het buitenland van zijn gemaakt!

Verwante Dagen

Dag van de Hond
26 mei
Er bestaat een club in Nederland, de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland, die zich bezighoudt met het 'relaties tussen mensen en (ras)honden'.

Dag van het Oudere Paard
10 juni
Vroeger, toen de T-Ford nog niet bestond en we te paard ten strijde trokken, stonden de edele dieren hoog op de maatschappelijke dierenladder. Tegenwoordig associëren wij paarden vaak met het pronkstuk van rijkeluiskindertjes, maar ook professioneel zijn er in Nederland nog meer dan genoeg paarden werkzaam.

Internationale Kattendag
8 augustus
In Nederland is er nog weinig aandacht voor deze Dag, maar internationaal is World Cat Day weldegelijk een belangrijke dag. De Internationale Dag van de Kat is een Dag waarop het schattige, poezelige, speelse, en vaak lieve huisdiertje wordt verwend.

Deze site gebruikt Cookies.