11 april

Dag van de Ervaringsdeskundige

congres11 april - 159 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 6 mei 13:12

Dag van de Ervaringsdeskundige

Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

De beste manier om te leren omgaan met een plotselinge handicap of een ander probleem is door erover te praten met gelijkgestemden. Zo iemand kan als deskundige vertellen wat zijn of haar ervaring is met het oplopen van zo'n probleem, en dat werkt aantoonbaar bij de revalidatie en acceptatie. 11 april wordt de Dag van de Ervaringsdeskundige gehouden om stil te staan bij hoe belangrijk dat werk is.

De Dag bestaat vooral uit een congres met lezingen en workshops waarin professionals meer te weten kunnen komen over het onderwerp, en waarbij wordt gekeken naar hoe de ervaringsdeskundigheid een grotere rol kan spelen in het herstelproces. De Dag is opgericht door het Zelfregiecentrum.

Alle informatie, inclusief het programma, is te vinden op www.dvded.nl.

Wens iemand een Fijne Dag van de Ervaringsdeskundige!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Stilte
12 april
De Internationale Dag van de Stilte heeft een nogal duistere achtergrond: Het gaat hier om het zwijgen van slachtoffers van pesten. Het doel van de Dag, zo zeggen de makers zelf, is het wereldwijd veiliger maken van scholen, door voorlichting over pesten te geven, zodat niemand zich onveilig voelt op school.

Internationale Transgenderrechtendag
7 augustus
Op 7 augustus is het ieder jaar Internationale Transgenderrechtendag. Om aandacht en kennis te vergaren voor transgenders. Transgenders hebben vaak te maken met onbegrip, ongelijke behandeling en/of discriminatie.

Internationale Dag van de Baard
7 september
De baard is het ultieme bewijs van mannelijkheid. Niets zegt meer testosteron dan een volle lading gezichtshaar, en om dat mannelijke profiel te eren vieren we iedere eerste zaterdag in september de Internationale Dag van de Baard.

11
april

11 apr

Eerdere edities:
In 2018: 6 april
In 2017: 31 maart
Komende Dagen
Wereld Bamboedag
Wereld Bamboedag
18 september
Dag van de Diëtist
Dag van de Diëtist
19 september
Dag van de Leid(st)er
Dag van de Leid(st)er
19 september
Deze site gebruikt Cookies.