11 april

Dag van de Ervaringsdeskundige

congres11 april - 75 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 6 mei 13:12

Dag van de Ervaringsdeskundige

Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

De beste manier om te leren omgaan met een plotselinge handicap of een ander probleem is door erover te praten met gelijkgestemden. Zo iemand kan als deskundige vertellen wat zijn of haar ervaring is met het oplopen van zo'n probleem, en dat werkt aantoonbaar bij de revalidatie en acceptatie. 11 april wordt de Dag van de Ervaringsdeskundige gehouden om stil te staan bij hoe belangrijk dat werk is.

De Dag bestaat vooral uit een congres met lezingen en workshops waarin professionals meer te weten kunnen komen over het onderwerp, en waarbij wordt gekeken naar hoe de ervaringsdeskundigheid een grotere rol kan spelen in het herstelproces. De Dag is opgericht door het Zelfregiecentrum.

Alle informatie, inclusief het programma, is te vinden op www.dvded.nl.

Wens iemand een Fijne Dag van de Ervaringsdeskundige!
Verwante Dagen

Internationale Holocaustherdenkingsdag
27 januari
Op 27 januari ieder jaar vieren we de bevrijding van het grote concentratiekamp Auschwitz-Birkenau in Polen in 1945. We vieren sindsdien de bevrijding, maar herdenken ook alle miljoenen slachtoffers van de genocides van de holocaust in de Tweede Wereldoorlog.

Nationale Geluidshinderdag
2 april
De leden van de NSG, Nederlandse Stichting Geluidshinder, wonen waarschijnlijk langs een snelweg of spoorlijn, want als zij ergens een hekel aan hebben, is het geluidshinder!

Trouw-Aan-Jezelf-Dag
16 november
Toen Janneke de Kler 3 jaar geleden op één dag haar baan verloor én van haar man hoorde dat ze wilde scheiden, was dat een flinke klap. Maar enkele maanden later, op wat haar trouwdag had moeten zijn, begon ze te beseffen dat ze zelf de belangrijkste persoon in haar leven was.

11
april

11 apr

Eerdere edities:
In 2018: 6 april
In 2017: 31 maart
Deze site gebruikt Cookies.