5 april

Dag van de Ervaringsdeskundige

5 april - 173 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 4 april 10:17

Dag van de Ervaringsdeskundige

Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

De beste manier om te leren omgaan met een plotselinge handicap of een ander probleem is door erover te praten met gelijkgestemden. Zo iemand kan als deskundige vertellen wat zijn of haar ervaring is met het oplopen van zo'n probleem, en dat werkt aantoonbaar bij de revalidatie en acceptatie. 5 april wordt de Dag van de Ervaringsdeskundige gehouden om stil te staan bij hoe belangrijk dat werk is.

De Dag bestaat vooral uit een congres met lezingen en workshops waarin professionals meer te weten kunnen komen over het onderwerp, en waarbij wordt gekeken naar hoe de ervaringsdeskundigheid een grotere rol kan spelen in het herstelproces. De Dag is opgericht door het Zelfregiecentrum.

Alle informatie, inclusief het programma, is te vinden op www.dvded.nl.

Wens iemand een Fijne Dag van de Ervaringsdeskundige!
Verwante Dagen

Europese Dag van de Maatschappelijke Rechtvaardigheid
25 oktober
Inmiddels een geduchte concurrent van de Verenigde Naties; De Europese Commissie, die steeds meer Dagen uit roept, en niet alleen zichzelf maar ook ons aan het werk zet.

Nationale Hulpverlenersdag
25 september
Er is steeds meer sprake van agressie, geweld en intimidatie richting de hulpverlener. De stichting Stichting Hulpverlenersrespect.nl vindt dat onacceptabel.

Internationale Coming-Out Dag
11 oktober
Inmiddels wordt de National Coming Out Day, die in Engeland is opgericht in 1988, al lang niet meer National. De Kom-Uit-De-Kast-Dag, zoals we de Dag vrij vertaald in het Nederlands noemen, wordt ook in ons land gevierd op 11 oktober.

5
april

5 apr

Eerdere edities:
In 2020: 9 april
In 2019: 11 april
In 2018: 6 april
Deze site gebruikt Cookies.