16 september

Internationale Dag van de Rode Panda

16 september - 9 dagen geleden elke 3e zaterdag van september
In 2024 op 21 september
Aangepast op 10 november 21:41

Internationale Dag van de Rode Panda

Categorie:
110-bug Dieren

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Iedere derde zaterdag van september is het de Internationale Dag van de Rode Panda. Grote kans dat u het dier niet kent, maar dat is een groot gemis. Kijk nou eens hoe schattig ze zijn! Maar helaas wordt de rode panda ook ernstig bedreigd, en daar staan we dit jaar op 16 september bij stil.

De Internationale Dag van de Rode Panda is in het leven geroepen door het Red Panda Network. Het doel van de Dag is in de eerste plaats aandacht vragen voor de precaire situatie van het dier, maar daarnaast om er voorlichting over te geven. Tijdens de Dag worden er donaties gevraagd, ambassadeurs gezocht, en adoptieprogramma's opgezet. Daarnaast zijn er interessante feitjes te leren over de beerachtige. Wist u dat ze bijvoorbeeld zes vingers hebben, tweederde van de dag slapen, en dat ze kwaken als eenden?

Meer informatie over de Dag is te lezen op redpandanetwork.org. Informatie over de panda zelf is daar ook te vinden.

Verwante Dagen

Internationale Kattendag
8 augustus
De kat is een van de leukste huisdieren die er zijn. Je kunt altijd leuk spelen met de schattige en speelse vierpotigen, maar tegelijkertijd heb je er weinig omkijken naar omdat katten zichzelf prima kunnen redden.

Internationale Dag tegen Proefdieren
24 april
De Internationale Dag Tegen Dierproeven (in het Engels: World Day For Animals In Laboratories), staat onder meer namen bekend, maar de intentie komt overal overeen: deze Dag geeft het signaal dat dierproeven in laboratoria moeten stoppen!

Internationale Dag van de Zeeschildpad
16 juni
Zeeschildpaden zijn magnifieke dieren, maar het 8 miljoen ton plastic dat jaarlijks in de oceanen wordt gedumpt worden de machtige wezen ernstig bedreigd.

16
september

16 sep

Eerdere edities:
In 2022: 17 september
Deze site gebruikt Cookies.