15 juli

Internationale Dag van de Jongerenvaardigheden

15 juli - 69 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 16 juli 12:20

Internationale Dag van de Jongerenvaardigheden

Categorie:
119-piggy-bank Economie

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Met een goede opleiding kun je ver komen in het leven. Toch is dat voor lang niet iedereen een gegeven. Hier in het Westen hebben we te maken met een leenstelsel, maar zelfs dat onzalige plan is nog erg effectief vergeleken met wat er voor mensen uit derdewereldlanden vaak mogelijk is. Op 15 juli vieren we de Internationale Dag voor de Jongerenvaardigheden, waarbij we stilstaan bij hoe belangrijk een praktische opleiding is voor jongeren om het in de grote wereld te redden.

De Dag van de Jongerenvaardigheden ('World Youth Skills Day') is opgericht door de Verenigde Naties. Tijdens de Dag wordt er gekeken naar de mogelijkheden om jongeren goede praktische vaardigheden aan te leren, en wat er moet veranderen aan het huidige leerstelsel om dat te bereiken.

Meer informatie is te vinden op de website van de VN.

Verwante Dagen

Dag van de Stadslandbouw
3 juni
Stad en landbouw, het lijkt nogal haaks op elkaar te staan. Toch zijn de twee wel degelijk te verenigen. Dat kunt u onder meer zien op de Dag van de Stadslandbouw, dit jaar op 3 juni.

Dag van het Luchtrecht
22 juni
Wie is er verantwoordelijk voor een vliegtuig dat neerstort? Of de schade die daarbij ontstaat aan huizen op de grond? In de lucht heb je te maken met een hoop factoren: de nationaliteit van het vliegtuig, het land van opstijgen én bestemming, de nationaliteit van de passagiers, het luchtruim.

Landelijke Econometristendag
5 februari
Als vrouwen, (Afrikaanse) kinderen, ouderen, roodharigen en landschappen een eigen Dag krijgen, waarom zouden econometristen er dan geen mogen krijgen?

15
juli

15 jul

Komende Dagen
Wereld Bidag
Wereld Bidag
23 september
Dag van de Huismeester
Dag van de Huismeester
25 september
Dag van de Thuiszorg
Dag van de Thuiszorg
25 september
Deze site gebruikt Cookies.