29 oktober

Wereld Psoriasisdag

29 oktober - over 38 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 22 november 11:31

Wereld Psoriasisdag

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Wereld Psoriasis Dag is een jaarlijkse Dag die ieder jaar op 29 oktober wordt gehouden. De International Federation of Psoriasis Association (IFPA) gebruikt deze datum om wereldwijd aandacht te vragen voor deze ziekte, die op arthritis lijkt. De Dag geeft "een internationaal gezicht aan de 125 miljoen mensen wereldwijd die lijden aan psoriasis of psoriasistische arthritis".

Wereldwijd worden er allerlei activiteiten georganiseerd om mensen hiervan bewust te maken. Lees hier alles over de Dag.

Wens iemand een Fijne Wereld Psoriasisdag!
Verwante Dagen

Wereld Hepatitisdag
28 juli
Op de Internationale Dag tegen Hepatitis wordt een vuist gemaakt tegen de chronische Hepatitis ziekte. Vooral in Amerika wordt deze Dag gevierd, gezien er daar ruim 1,25 miljoen inwoners aan deze ziekte lijden.

Wereld Tuberculose-Dag
24 maart
Tuberculose, of TBC, is een longziekte die door de mycobaterie wordt veroorzaakt. De bacterie verspreidt zich door de lucht als een patiënt hoest of niest en kan door anderen worden opgevangen.

Internationale Dag van het Ushersyndroom
19 september
Het Usher-syndroom is een ernstige diagnose. Patiënten van deze ziekte raken namelijk (gedeeltelijk) blind én doof, en dat heeft een gigantische invloed op het leven van zowel de patiënt als zijn of haar naaste omgeving.

29
oktober

29 okt

Komende Dagen
Wereld Bidag
Wereld Bidag
23 september
Wereld Gorilladag
24 september
Deze site gebruikt Cookies.