29 oktober

Wereld Psoriasisdag

29 oktober - over 143 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 10 november 21:41

Wereld Psoriasisdag

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Wereld Psoriasis Dag wordt ieder jaar op 29 oktober wordt gehouden. De International Federation of Psoriasis Association (IFPA) gebruikt deze datum om wereldwijd aandacht te vragen voor deze ziekte, die niet alleen de huid maar ook de gewrichten aantast. De Dag geeft 'een internationaal gezicht aan de 125 miljoen mensen wereldwijd die lijden aan psoriasis of psoriasistische arthritis'.

Wereldwijd worden er allerlei activiteiten georganiseerd om mensen hiervan bewust te maken. Lees hier alles over de Dag.

Wens iemand een Fijne Wereld Psoriasisdag!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Reanimatie
16 oktober
World Restart a Heart Day, dat we voor het gemak liefst vertalen als de Dag van de Reanimatie, is in 2018 door het Europees Parlement uitgeroepen, omdat iedereen reanimatie zou moeten leren.

Europese Dag van de Logopedie
6 maart
De (Europese) Dag van de Logopedie is opgericht om aandacht te vragen voor spraakontwikkeling voor peuters tot 4 jaar. Deze Dag wordt in heel Europa aangegrepen om allerlei campagnes te starten om dit onderwerp onder de aandacht te brengen.

Internationale Dag van de Longontsteking
12 november
Longontsteking klinkt als zo'n oudemensenziekte, niet echt iets waar je tegenwoordig nog echt last van hebt, maar vergis u niet: Ieder jaar sterven er nog tienduizenden mensen aan de ziekte, zelfs kinderen!

29
oktober

29 okt

Deze site gebruikt Cookies.