7 juli

Dag van de Zachte G

7 juli - 80 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 10 november 21:41


Categorie:
134-viking Cultuur

Waar gevierd:
Nationaal

De redactie van Fijne Dag Van bestaat uit een mix van Limburgers en Brabanders. We hebben onderling veel verschillen - vlaai of Bossche Bollen tijdens de lunch, boergondisch carnaval of een ordinair zuipfestijn, Bavaria of Gulpener... Maar één ding hebben zuiderlingen allemaal gemeen. We praten allemaal met de prachtige zachte G. Dat vond ook Omroep Brabant, dat 7 juli uitroept tot de Dag van de Zachte G.

Op de Dag van de Zachte G staat deze kenmerkende klank centraal, specifiek tijdens de ochtendshow van de zender. De zender praat dan over de zachte G en speelt, hopen we, liedjes waarin die naar voren komt. De datum van 7 juli is logisch, zegt de omroep. De G is de zevende letter vna het alfabet, dus 7-7 wordt de komende jaren vastgezet voor deze Dag.

Informatie staat (nog) niet online, maar is op deze Dag op de zender en de website te vinden.

Wens iemand een Fijne Dag van de Zachte G!
Verwante Dagen

Dag van de Romantische Muziek
19 augustus
Van Demus Rousos tot Neil Diamond en AbbA, ja zelfs bands als The Who maakten sporadisch nog wel eens een romantisch nummer. Want wat is muziek nou zonder romantiek?

Internationale Dag van de Arabische Taal
18 december
De Arabische wereld is een ingewikkelde hutspot van talen, culturen, stammen en volkeren, maar één ding bindt de inwoners van landen van de Mediterrane gebieden tot aan de Indische Oceaan met elkaar.

Internationale Dag van de Culturele Diversiteit
21 mei
De Internationale Dag van de Culturele Diversiteit wordt ieder jaar op 21 mei door UNESCO georganiseerd. Het doel van de Dag is om de mensen de mogelijkheid te geven tijdelijk stil te staan bij het belang en het begrip van de waarden van culturele diversiteit en hoe we 'samen kunnen leven'.

Deze site gebruikt Cookies.