7 juli

Dag van de Zachte G

7 juli - over 45 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20


Categorie:
134-viking Cultuur

Waar gevierd:
Nationaal

De redactie van Fijne Dag Van bestaat uit een mix van Limburgers en Brabanders. We hebben onderling veel verschillen - vlaai of Bossche Bollen tijdens de lunch, boergondisch carnaval of een ordinair zuipfestijn, Bavaria of Gulpener... Maar één ding hebben zuiderlingen allemaal gemeen. We praten allemaal met de prachtige zachte G. Dat vond ook Omroep Brabant, dat 7 juli uitroept tot de Dag van de Zachte G.

Op de Dag van de Zachte G staat deze kenmerkende klank centraal, specifiek tijdens de ochtendshow van de zender. De zender praat dan over de zachte G en speelt, hopen we, liedjes waarin die naar voren komt. De datum van 7 juli is logisch, zegt de omroep. De G is de zevende letter vna het alfabet, dus 7-7 wordt de komende jaren vastgezet voor deze Dag.

Informatie staat (nog) niet online, maar is op deze Dag op de zender en de website te vinden.

Wens iemand een Fijne Dag van de Zachte G!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Arabische Taal
18 december
De Arabische wereld is een ingewikkelde hutspot van talen, culturen, stammen en volkeren, maar één ding bindt de inwoners van landen van de Mediterrane gebieden tot aan de Indische Oceaan met elkaar.

Dag van de Handdoek
25 mei
Met een handdoek ben je veilig, professeerde de science-fictionschrijver Douglas Adams ooit. De schrijver van The Hitchhiker's Guide to the Galaxy beschreef in zijn populaire boekenreeks de avonturen van aardman Arthur Dent en zijn buitenaardse kompaan Ford Prefect.

Europese Dag van de Joodse Cultuur
1 september
In meer dan 25 landen in Europa op de eerste zondag in september de Europese Dag van de Joodse Cultuur plaats. De Dag wordt sinds 1999 gevierd. De Dag is opgericht om de diversiteit en rijkdom van het Joodse geloof uit te lichten.

Deze site gebruikt Cookies.