31 oktober

Halloween

31 oktober - over 7 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 22 november 11:31

Halloween

Categorie:
134-viking Cultuur

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Halloween betekent de avond voor Allerheiligen (1 november). Halloween wordt dus op 31 oktober gevierd. Met name in de Verenigde Staten en Engeland, maar langzamerhand is de Dag zich aan het verspreiden.

Ook in Nederland gaan dus ook steeds meer kinderen op deze datum langs de deuren voor snoep. Uiteraard uitgedost in griezelige kleren (als de geesten van alle gestorvenen van afgelopen jaar). Ook het maken van lampions middels uitgeholde pompoenen moet iedereen een belletje laten rinkelen. Meer over de Dag vindt u uiteraard op wikipedia.

Wens iemand een Fijne Halloween!
Verwante Dagen

Dag van de Muziek
6 juni
De Dag van de Muziek vindt plaats in Den Helder, en is een evenement waarbij amateurmusici en -dansers de gelegenheid krijgen om zichzelf te presenteren aan het publiek, om zo aan potentiële nieuwe leden te komen.

Internationale Dag van het Kinderboek
2 april
In 1805 werd een groot kinderboekenschrijver geboren: Hans Christiaan Andersen. Deze Deense verhalenverteller kent u wel van de sprookjes van vroeger: De Prinses op de Erwt, de Kleine Zeemeermin of het Meisje met de Zwavelstokjes.

Dag van het Zwarte Koor
7 november
Laat de naam u niet misleiden: de Dag van het Zwarte Koor blijkt niets met muziek te maken te hebben. Het 'zwarte koor' slaat hier op de bijnaam van de werklui aan het Woudagemaal in Lemmer, die vroeger door de kolen in de molen pikzwart kleurden.

31
oktober

31 okt

Deze site gebruikt Cookies.