Het griezelfeest Halloween betekent letterlijk de avond voor Allerheiligen (1 november). Halloween wordt dan ook jaarlijks op 31 oktober gevierd. De Dag is met name populair in de Verenigde Staten en ook wel in Engeland, maar langzaamaan verspreidt het feest, en dan vooral het culturele aspect ervan, zich over de wereld.
Ook in Nederland gaan dan ook steeds meer kinderen op deze datum langs de deuren voor snoep, uiteraard uitgedost in griezelige kleren (die symbool staat voor de geesten van alle gestorvenen van afgelopen jaar). Ook het maken van lampionnen van uitgeholde pompoenen zal bij menigeen een belletje doen rinkelen. Voor wie er niet met 'Snoep of je leven!' langs de deuren gaat, is er nog steeds genoeg te vieren. Huizen worden versierd, en er worden allerlei spooky feestjes gevierd.
De Internationale Dag van de Culturele Diversiteit wordt ieder jaar op 21 mei door UNESCO georganiseerd. Het doel van de Dag is om de mensen de mogelijkheid te geven tijdelijk stil te staan bij het belang en het begrip van de waarden van culturele diversiteit en hoe we 'samen kunnen leven'.
De redactie van Fijne Dag Van bestaat uit een mix van Limburgers en Brabanders. We hebben onderling veel verschillen - vlaai of Bossche Bollen tijdens de lunch, boergondisch carnaval of een ordinair zuipfestijn, Bavaria of Gulpener.
Drenthe heeft ons land maar weinig te bieden, maar de provincie heeft één ding waar het zich echt mee onderscheid van de rest van Nederland: Hunebedden!