2 november

Allerzielen

2 november - over 160 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 1 januari 12:05

Allerzielen

Categorie:
201-religion Religie

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Allerzielen is nauw verbonden met Allerheiligen en is een oude Christelijke feestdag, ieder jaar op 2 november. Deze Dag is bedoeld om onze overleden dierbaren te eren.

Er worden op deze Dag allerlei herdenkingsmissen door het land gehouden in kerken en sommige streng gelovigen nemen deze Dag als gelegenheid om naar het kerkhof te gaan om hun dierbaren te gedenken, maar in de praktijk zijn het slechts de strenggelovigen die nog aan Allerzielen doen.

Meer informatie is op Wikipedia te vinden.

Wens iemand een Fijne Allerzielen!
Verwante Dagen

Wereld Religiedag
16 januari
Religie. Nog zo'n heikel punt. In een tijd waarin bepaalde politici de islam verketteren de katholieke kerk allang niet meer zo belangrijk is als het ooit was, is wat meer vertrouwen en wederzijds respect best wenselijk.

Wereld Ziekendag
11 februari
Wereld Ziekendag is een initiatief van de Katholieke Kerk, die paus Johannes Paulus II in 1992 in het leven heeft geroepen. De beste man had zelf Parkinsons, en leed daar erg onder.

Internationale Dag van het Humanisme
21 juni
Ieder jaar op 21 juni vieren we Wereld Humanismedag. Op deze datum staan wereldwijd allerlei humanistische clubs stil bij hun eigen 'geloof' - voor zover we dat zo mogen noemen.

Deze site gebruikt Cookies.