Ook op het FijneDagVan-hoofdkwartier hechten we veel waarde aan veiligheid. Niet alleen is de veiligheidshelm een verplicht onderdeel van de dresscode, er is ook een BHV'er in ons pand aanwezig, een bedrijfshulpverlener. Dat is iemand die weet wat er moet gebeuren als de pleuris losbreekt.
Bij brand, tsunami's of buitenaardse aanvallen kunnen deze bedrijfshulpverleners hun EHBO-trainingen in de praktijk brengen. Dit zijn namelijk de mensen die zorgen voor het welzijn van hun collega's in het geval van calamiteiten. De meeste bedrijven hebben er een of meerdere, vaak is dat ook een verplicht onderdeel van de Arbowet. Hopelijk hoeft u nooit van hun kennis gebruik te maken, maar het is fijn om te weten dat ze er zijn, nietwaar?
Vrijwillig Over het algemeen is de BHV'er een collega, gewoon iemand die ook met u aan de machine staat of aan het andere bureau zit, die deze nobele taak vrijwillig (of soms tegen een kleine vergoeding) op zich heeft genomen. Die ruim 500.000 altruïstische redders verdienen daar best een pluim voor - iets dat veel te weinig gebeurt volgens de oprichters van de BHV. De Dag van de BHV wordt vanaf 2012 ieder jaar op de eerste maandag van november gevierd.
De Dag van de Bouw is een jaarlijks terugkerende open dag, waarbij het publiek eens een kijkje kan nemen achter de schermen van bouwprojecten. Aannemers en bouwbedrijven stellen op deze Dag, die op een zaterdag van mei of juni wordt gehouden, hun mooiste of ingewikkeldste bouwwerken open aan omwonenden, passanten, bewoners en/of gebruikers (bijvoorbeeld bij een school, ziekenhuis of nieuwe weg).
Het Vakcentrum is "de brancheorganisatie van de zelfstandige detaillist in de foodsector en de fast moving consumer goods" (zelf invulling aan geven). En ook zij hebben een Dag.
Neemt u het maar aan van een niet nader te noemen FijneDagVan-redacteur die in zijn studententijd regelmatig rondreed door magazijnen: heftruckchauffeurs zijn een essentieel onderdeel van de economie!