[PARTNER*]De flexmedewerker is de ruggengraat van de Nederlandse economie en verdient meer aandacht dan ze krijgen. Veel bedrijven zijn nergens zonder deze knappe koppen. Bovendien komen ze elke keer weer zonder morren naar kantoor, vaak met veel minder zekerheid dan hun collega’s in vaste dienst. Daarom zetten we ze dit jaar op de derde donderdag in juni op een voetstuk! Om ze te bedanken voor al hun harde werk zetten we de flexwerker iedere derde donderdag van juni centraal tijdens de ‘Dag van de flexmedewerker’. Dit jaar is dat dus op 19 juni.
Ondergewaardeerde werknemers De Dag van de Flexmedewerker is door Start People in het leven geroepen, het uitzendbureau dat per jaar 50.000 mensen aan een nieuwe baan helpt. Koji Sakamoto, Algemeen Directeur bij Start People, legt uit: "Dankzij de inzet en betrokkenheid kan het werk bij onze klanten doorgaan. Ons motto bij Start People is: ‘Start vanuit het hart. En het zijn nu juist onze flexmedewerkers die dat hart van Start People laten kloppen. Elke dag weer. Dat willen wij héél Nederland laten weten en precies daarom hebben we 29 juni 2017 voor het eerst uitgeroepen tot Dag van de flexmedewerker."
Complimentje geven Geeft u op de Dag van de Flexmedewerker uw collega’s ook een extra schouderklopje, een welgemeend compliment of meer? Start People doet zelf ook mee: op deze zomerse donderdag is er in alle vestigingen een borrel voor de flexmedewerkers, en er wordt een winactie gedaan op Facebook. Uiteraard staat het u vrij zelf ook mee te doen aan de Dag van de Flexmedewerker, met uw eigen evenementen of acties. Of, tip van ons: geef de flexmedewerker gewoon een uurtje eerder vrij. Ze werken immers al zo hard!
Shoppen, dat doe je niet meer in een winkel. Online, daar moet je zijn als je boeken, films, boodschappen, of want dan ook wil kopen. De economie van online winkelen stijgt explosief, en de bezorgmarkt kan het aantal bestelde pakketjes maar nauwelijks aan.
Alle emancipatiedoelen ten spijt verdienen vrouwen nog steeds niet zoveel als mannen. Gemiddeld genomen is het salaris van vrouwen 13 procent lager dan van mannelijke collega's in dezelfde sectoren.
Systeembeheerders hebben het zwaar. Vergis u niet. Na jarenlange scholing en ervaring, hele weekenden weggooien om kleine programmaatjes te schrijven op donkere zolders en duizenden bladzijden lezen in handboeken zijn de systeembeheerders vloeiend geworden in HTML, Perl, Java, Python, C, C++ en Unix.
19 juni
19 jun
Eerdere edities: In 2024: 20 juni In 2023: 15 juni In 2022: 16 juni