1 mei

Internationale Dag van het Basisinkomen

1 mei - over 13 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 30 november 00:00

Internationale Dag van het Basisinkomen

Categorie:
119-piggy-bank Economie

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Iedereen heeft een klein beetje geld nodig, en het basisinkomen garandeert ons wettelijk dat we op een minimale hoeveelheid kapitaal mogen verdienen voor onze arbeid. Het is een sociaaleconomisch heet hangijzer waar de hoge heren in Den Haag en de economen op de universiteiten nog vurig over debatteren, maar lokale proeven en experimenten in het buitenland lijken erop te wijzen dat een minimuminkomen voor veel mensen goed werkt. Op 1 mei is het dan ook de Internationale Dag van het Basisinkomen.

Die Dag valt niet geheel toevallig samen met de Dag van de Arbeid (en de Dag van de Vaste Banen). Tijdens de Dag is het namelijk de bedoeling dat we ons eens wat beter verdiepen in wat het basisinkomen precies is, hoe het werkt, en wat de voor- en nadelen voor mensen en de economie is. En misschien is er dan straks wel gratis geld voor iedereen beschikaar!

Informatie is onder andere hier te vinden.

Verwante Dagen

Dag van de Jeugdprofessional
13 september
Het is niet altijd even makkelijk om met kinderen te werken. Ze denken heel anders na, en die gedachtengang vergt een andere aanpak in de zorg, het onderwijs of andere vormen van begeleiding.

Dag van de Projectontwikkeling
16 mei
De Dag van de Projectontwikkeling is hét trefpunt voor bestuurders en vastgoedprofessionals die project- en gebiedsontwikkeling tot een duurzaam succes willen maken.

Dag van de Bouw
15 juni
De Dag van de Bouw is een jaarlijks terugkerende open dag, waarbij het publiek eens een kijkje kan nemen achter de schermen van bouwprojecten. Aannemers en bouwbedrijven stellen op deze Dag, die op een zaterdag van mei of juni wordt gehouden, hun mooiste of ingewikkeldste bouwwerken open aan omwonenden, passanten, bewoners en/of gebruikers (bijvoorbeeld bij een school, ziekenhuis of nieuwe weg).

1
mei

1 mei

Deze site gebruikt Cookies.