1 mei

Internationale Dag van het Basisinkomen

1 mei - over 66 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 22 november 11:31

Internationale Dag van het Basisinkomen

Categorie:
119-piggy-bank Economie

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Iedereen heeft een klein beetje geld nodig, en het basisinkomen garandeert ons wettelijk dat we op een minimale hoeveelheid kapitaal mogen verdienen voor onze arbeid. Het is een sociaaleconomisch heet hangijzer waar de hoge heren in Den Haag en de economen op de universiteiten nog vurig over debatteren, maar lokale proeven en experimenten in het buitenland lijken erop te wijzen dat een minimuminkomen voor veel mensen goed werkt. Op 1 mei is het dan ook de Internationale Dag van het Basisinkomen.

Die Dag valt niet geheel toevallig samen met de Dag van de Arbeid. Tijdens de Dag is het namelijk de bedoeling dat we ons eens wat beter verdiepen in wat het basisinkomen precies is, hoe het werkt, en wat de voor- en nadelen voor mensen en de economie is. En misschien is er dan straks wel gratis geld voor iedereen beschikaar!

Informatie is onder andere hier te vinden.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van het Basisinkomen!
Verwante Dagen

Dag van de Duizend Voorbeelden
19 maart
Werken is niet makkelijk als je een handicap hebt. Veel werkgevers deinzen er toch voor terug, ook al willen gehandicapten graag meedoen in de samenleving.

Internationale Dag van het Micro- en Klein Bedrijf
27 juni
Grote multinationals mogen dan wel constant in de belangstelling staan, maar de échte motor van de economie zijn kleine en middelgrote bedrijven. Samen vormen die wereldwijd 90% van het bedrijfsleven, en gemiddeld zijn ze goed voor zo'n 60 tot 70% van de werkgelegenheid en meer dan de helft van het BNP.

Nationale Horecadag
15 april
De horeca is per definitie een gebied waar u gewoon langs kunt komen, maar op $datum gooien de hotels, restaurants en cafés er nog een schepje bovenop.

1
mei

1 mei

Komende Dagen
Wereld RSI-Dag
Wereld RSI-Dag
29 februari
Deze site gebruikt Cookies.