1 mei

Internationale Dag van het Basisinkomen

aandacht1 mei - 45 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 24 april 09:18

Internationale Dag van het Basisinkomen

Categorie:
119-piggy-bank Economie

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Iedereen heeft een klein beetje geld nodig, en het basisinkomen garandeert ons wettelijk dat we op een minimale hoeveelheid kapitaal mogen verdienen voor onze arbeid. Het is een sociaaleconomisch heet hangijzer waar de hoge heren in Den Haag en de economen op de universiteiten nog vurig over debatteren, maar lokale proeven en experimenten in het buitenland lijken erop te wijzen dat een minimuminkomen voor veel mensen goed werkt. Op 1 mei is het dan ook de Internationale Dag van het Basisinkomen.

Die Dag valt niet geheel toevallig samen met de Dag van de Arbeid. Tijdens de Dag is het namelijk de bedoeling dat we ons eens wat beter verdiepen in wat het basisinkomen precies is, hoe het werkt, en wat de voor- en nadelen voor mensen en de economie is. En misschien is er dan straks wel gratis geld voor iedereen beschikaar!

Informatie is onder andere hier te vinden.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van het Basisinkomen!
Verwante Dagen

Nationale Horecadag
21 mei
De horeca is per definitie een gebied waar u gewoon langs kunt komen, maar op $datum gooien de hotels, restaurants en cafés er nog een schepje bovenop.

Landelijke Econometristendag
7 februari
Als vrouwen, (Afrikaanse) kinderen, ouderen, roodharigen en landschappen een eigen Dag krijgen, waarom zouden econometristen er dan geen mogen krijgen?

Dag van het Vakcentrum
14 mei
Het Vakcentrum is "de brancheorganisatie van de zelfstandige detaillist in de foodsector en de fast moving consumer goods" (zelf invulling aan geven). En ook zij hebben een Dag.

Deze site gebruikt Cookies.