1 mei

Internationale Dag van het Basisinkomen

aandacht1 mei - 169 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 24 april 09:18

Internationale Dag van het Basisinkomen

Categorie:
119-piggy-bank Economie

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Iedereen heeft een klein beetje geld nodig, en het basisinkomen garandeert ons wettelijk dat we op een minimale hoeveelheid kapitaal mogen verdienen voor onze arbeid. Het is een sociaaleconomisch heet hangijzer waar de hoge heren in Den Haag en de economen op de universiteiten nog vurig over debatteren, maar lokale proeven en experimenten in het buitenland lijken erop te wijzen dat een minimuminkomen voor veel mensen goed werkt. Op 1 mei is het dan ook de Internationale Dag van het Basisinkomen.

Die Dag valt niet geheel toevallig samen met de Dag van de Arbeid. Tijdens de Dag is het namelijk de bedoeling dat we ons eens wat beter verdiepen in wat het basisinkomen precies is, hoe het werkt, en wat de voor- en nadelen voor mensen en de economie is. En misschien is er dan straks wel gratis geld voor iedereen beschikaar!

Informatie is onder andere hier te vinden.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van het Basisinkomen!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Jongerenvaardigheden
15 juli
Met een goede opleiding kun je ver komen in het leven. Toch is dat voor lang niet iedereen een gegeven. Hier in het Westen hebben we te maken met een leenstelsel, maar zelfs dat onzalige plan is nog erg effectief vergeleken met wat er voor mensen uit derdewereldlanden vaak mogelijk is.

Dag van de BHV
4 november
Ook op het FijneDagVan-hoofdkwartier hechten we veel waarde aan veiligheid. Niet alleen is de veiligheidshelm een verplicht onderdeel van de dresscode, er is ook een BHV'er in ons pand aanwezig.

Dag van de Freelancer
10 oktober
Niet alleen in Nederland, maar ook in Vlaanderen draait de economie volledig op freelancers, zelfstandigen en eenpitters. Die willen zich niet binden aan één werkgever, maar de vrijheid hebben om opdrachten aan te nemen wanneer en waar zij willen.

1
mei

1 mei

Deze site gebruikt Cookies.