6 juni

Internationale Dag van de Russische Taal

6 juni - over 58 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 22 november 11:31

Internationale Dag van de Russische Taal

Categorie:
134-viking Cultuur

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

6 juni is jaarlijks de Dag van de Russische Taal, en hoewel we dit stukje graag in het Cyrillisch hadden geschreven zouden we daarmee jullie als lezers geen plezier doen. In plaats daarvan kunnen we schrijven dat het Russische een prachtige, ietwat bozige taal is met een baritone melodie erin, en dat het door 260 miljoen over de wereld wordt gesproken.

Op 6 juni vieren we dan ook het bestaan van de taal, en alle aanverwante talen zoals het Balto-Slavisch. De Dag wordt erkend door de Verenigde Naties als één van de zes officiële 'taaldagen', waaronder ook de Dag van het Arabisch, het Chinees, het Engels, het Frans en het Spaans vallen. De datum van 6 juni is niet geheel toevallig gekozen; op die datum werd in 1799 de dichter Alexandr Pushkin geboren, een dichter en schrijver die ook wel de vader van de moderne Russische literatuur wordt genoemd.

Informatie staat toepasselijk in het Russisch op deze website.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Russische Taal!
Verwante Dagen

Dag van het Levenslied
7 maart
De Dag van het Levenslied is eigenlijk een festival dat toevallig de naam "Dag van..." opgespeld heeft gekregen. Toch vinden we het de moeite waard om de Dag van het Levenslied even te noemen.

Internationale Dag van het Theater
27 maart
Theater. Dat is, zullen we maar zeggen, een film die je niet op pauze kunt zetten, niet mee naar huis kunt nemen en niet terug kunt spoelen als je iets niet begrijpt.

Nationale Gedichtendag
30 januari
Vandaag is het Gedichtendag, Een Dag waarop men ongegeneerd dichten mag. Rijmelarij komt ons allen ten deel, U zult de hele Dag poëzie lezen, oh zo veel.

6
juni

6 jun

Komende Dagen
Goede Vrijdag
Goede Vrijdag
10 april
Deze site gebruikt Cookies.