6 juni

Internationale Dag van de Russische Taal

aandacht6 juni - 133 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 30 november 00:00

Internationale Dag van de Russische Taal

Categorie:
134-viking Cultuur

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

6 juni is jaarlijks de Dag van de Russische Taal, en hoewel we dit stukje graag in het Cyrillisch hadden geschreven zouden we daarmee jullie als lezers geen plezier doen. In plaats daarvan kunnen we schrijven dat het Russische een prachtige, ietwat bozige taal is met een baritone melodie erin, en dat het door 260 miljoen over de wereld wordt gesproken.

Op 6 juni vieren we dan ook het bestaan van de taal, en alle aanverwante talen zoals het Balto-Slavisch. De Dag wordt erkend door de Verenigde Naties als één van de zes officiële 'taaldagen', waaronder ook de Dag van het Arabisch, het Chinees, het Engels, het Frans en het Spaans vallen. De datum van 6 juni is niet geheel toevallig gekozen; op die datum werd in 1799 de dichter Alexandr Pushkin geboren, een dichter en schrijver die ook wel de vader van de moderne Russische literatuur wordt genoemd.

Informatie staat toepasselijk in het Russisch op deze website.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Russische Taal!
Verwante Dagen

Dag van de Romantische Muziek
23 augustus
Van Demus Rousos tot Neil Diamond en AbbA, ja zelfs bands als The Who maakten sporadisch nog wel eens een romantisch nummer. Want wat is muziek nou zonder romantiek?

Europese Dag van de Joodse Cultuur
1 september
In meer dan 25 landen in Europa vindt dit jaar op 1 september de Europese Dag van de Joodse Cultuur plaats. Vanaf 1999 gevierd, dus dit jaar is de 20e jubileumeditie!

Dag van de Handdoek
25 mei
Met een handdoek ben je veilig, professeerde de science-fictionschrijver Douglas Adams ooit. De schrijver van The Hitchhiker's Guide to the Galaxy beschreef in zijn populaire boekenreeks de avonturen van aardman Arthur Dent en zijn buitenaardse kompaan Ford Prefect.

6
juni

6 jun

Deze site gebruikt Cookies.