6 juni

Internationale Dag van de Russische Taal

6 juni - 141 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 22 november 11:31

Internationale Dag van de Russische Taal

Categorie:
134-viking Cultuur

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

6 juni is jaarlijks de Dag van de Russische Taal, en hoewel we dit stukje graag in het Cyrillisch hadden geschreven zouden we daarmee jullie als lezers geen plezier doen. In plaats daarvan kunnen we schrijven dat het Russische een prachtige, ietwat bozige taal is met een baritone melodie erin, en dat het door 260 miljoen over de wereld wordt gesproken.

Op 6 juni vieren we dan ook het bestaan van de taal, en alle aanverwante talen zoals het Balto-Slavisch. De Dag wordt erkend door de Verenigde Naties als één van de zes officiële 'taaldagen', waaronder ook de Dag van het Arabisch, het Chinees, het Engels, het Frans en het Spaans vallen. De datum van 6 juni is niet geheel toevallig gekozen; op die datum werd in 1799 de dichter Alexandr Pushkin geboren, een dichter en schrijver die ook wel de vader van de moderne Russische literatuur wordt genoemd.

Informatie staat toepasselijk in het Russisch op deze website.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Russische Taal!
Verwante Dagen

Dag van de Romantische Muziek
23 augustus
Van Demus Rousos tot Neil Diamond en AbbA, ja zelfs bands als The Who maakten sporadisch nog wel eens een romantisch nummer. Want wat is muziek nou zonder romantiek?

Wereld Filosofiedag
19 november
De derde donderdag van november is een dag om eens 'totally flabbergasted' te worden. Het is dan namelijk Wereld Filosofiedag, opgericht door UNESCO 'om te reflecteren op het reflecteren'.

Sint Maarten
11 november
Sint Maarten staat voor ons voor het uithollen van pompoenen in een blokhut, gevolgd door het aansteken van een kaarsje, om zo met een lampion zo lang mogelijk op te mogen blijven, en uiteindelijk deze creatie met veel pyromaanse gedragingen op een vuurstapel te deponeren.

Deze site gebruikt Cookies.