25 oktober

Wereld Operadag

25 oktober - over 123 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Wereld Operadag

Categorie:
134-viking Cultuur

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Eerlijk is eerlijk: we hebben niet heel veel met opera. Extreem hoge en lage zangstemmen, ietwat pretentieuze diep interpretieve epistels, en dat allemaal liefst in driedelig maatpak? Nee denk, geef ons maar een lekker ludieke musical. Maar voor sommige dingen is Het Zwanenmeer of Die Zauberflöte hét toonbeeld van cultuur, en zij gaan op 25 oktober dan ook maar wat graag naar de opera. Het is dan namelijk Wereld Operadag!

Tijdens Wereld Operadag is het de bedoeling dat iedereen meer in aanraking komt met deze cultuurvorm. In lokale theaters en zalen worden opera's gespeeld, en op televisie worden opera's uitgezonden. De Dag is ook bedoeld om 'de positieve impact en waarde van opera' te laten zien. De Dag is in 2019 opgericht door de OPERA America, Ópera Latinoámerica en Opera Europa, drie belangenverenigingen.

Alle informatie over deze Dag is te vinden op Wereld Operadag.

Wens iemand een Fijne Wereld Operadag!
Verwante Dagen

Internationale Dag van het Kinderboek
2 april
In 1805 werd een groot kinderboekenschrijver geboren: Hans Christiaan Andersen. Deze Deense verhalenverteller kent u wel van de sprookjes van vroeger: De Prinses op de Erwt, de Kleine Zeemeermin of het Meisje met de Zwavelstokjes.

Nationale Gedichtendag
25 januari
Vandaag is het Gedichtendag, Een Dag waarop men ongegeneerd dichten mag. Rijmelarij komt ons allen ten deel, U zult de hele Dag poëzie lezen, oh zo veel.

Internationale Dag van het Intellectuele Erfgoed
26 april
Je zou soms kunnen denken dat de bescherming van intellectueel erfgoed zijn beste tijd wel heeft gehad met het internet. Maar niets is minder waar. Sterker nog, juist nu het internet zo belangrijk is voor de wereldeconomie is het juist essentieel om nieuw bedachte concepten goed te beschermen, omdat de concurrentie er anders mee aan de haal gaat.

25
oktober

25 okt

Deze site gebruikt Cookies.