25 oktober

Wereld Operadag

25 oktober - over 193 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 22 oktober 21:28

Wereld Operadag

Categorie:
134-viking Cultuur

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Eerlijk is eerlijk: we hebben niet heel veel met opera. Extreem hoge en lage zangstemmen, ietwat pretentieuze diep interpretieve epistels, en dat allemaal liefst in driedelig maatpak? Nee denk, geef ons maar een lekker ludieke musical. Maar voor sommige dingen is Het Zwanenmeer of Die Zauberflöte hét toonbeed van cultuur, en zij gaan op 25 oktober dan ook maar wat graag naar de opera. Het is dan namelijk Wereld Operadag!

Tijdens Wereld Operadag is het de bedoeling dat iedereen meer in aanraking komt met deze cultuurvorm. In lokale theaters en zalen worden opera's gespeeld, en op televisie worden opera's uitgezonden. De Dag is ook bedoeld om 'de positieve impact en waarde van opera' te laten zien. De Dag is in 2019 opgericht door de OPERA America, Ópera Latinoámerica en Opera Europa, drie belangenverenigingen.

Alle informatie over deze Dag is te vinden op Wereld Operadag.

Wens iemand een Fijne Wereld Operadag!
Verwante Dagen

Internationale Dag van het Intellectuele Erfgoed
26 april
Dat internet is maar lastig hoor. We hebben vaak geen idee wat het is en wat we er mee moeten. Dan maken we rare regeltjes die totaal niet te handhaven zijn en treden we idioot hard op tegen "overtreders".

Nationale Molen- en Gemalendag
8 mei
Ons kaaslandje staat bekend om zijn molens. En geen gewone molens, nee, windmolens, watermolens én rosmolens. Tijdens de Nationale Molen- en Gemalendag gooien molenaren hun deuren open voor het grote publiek, zodat we een inkijkje krijgen in de industrie die Nederland ooit groot heeft gemaakt.

Europese Dag van de Joodse Cultuur
5 september
In meer dan 25 landen in Europa op de eerste zondag in september de Europese Dag van de Joodse Cultuur plaats. De Dag wordt sinds 1999 gevierd, dus dit jaar is de 21e jubileumeditie!

Deze site gebruikt Cookies.