25 oktober

Wereld Operadag

25 oktober - over 82 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 22 november 11:31

Wereld Operadag

Categorie:
134-viking Cultuur

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Eerlijk is eerlijk: we hebben niet heel veel met opera. Extreem hoge en lage zangstemmen, ietwat pretentieuze diep interpretieve epistels, en dat allemaal liefst in driedelig maatpak? Nee denk, geef ons maar een lekker ludieke musical. Maar voor sommige dingen is Het Zwanenmeer of Die Zauberflöte hét toonbeed van cultuur, en zij gaan op 25 oktober dan ook maar wat graag naar de opera. Het is dan namelijk Wereld Operadag!

Tijdens Wereld Operadag is het de bedoeling dat iedereen meer in aanraking komt met deze cultuurvorm. In lokale theaters en zalen worden opera's gespeeld, en op televisie worden opera's uitgezonden. De Dag is ook bedoeld om 'de positieve impact en waarde van opera' te laten zien. De Dag is in 2019 opgericht door de OPERA America, Ópera Latinoámerica en Opera Europa, drie belangenverenigingen.

Alle informatie over deze Dag is te vinden op Wereld Operadag.

Wens iemand een Fijne Wereld Operadag!
Verwante Dagen

Dag van de Romantische Muziek
23 augustus
Van Demus Rousos tot Neil Diamond en AbbA, ja zelfs bands als The Who maakten sporadisch nog wel eens een romantisch nummer. Want wat is muziek nou zonder romantiek?

Wereld Filosofiedag
19 november
De derde donderdag van november is een dag om eens 'totally flabbergasted' te worden. Het is dan namelijk Wereld Filosofiedag, opgericht door UNESCO 'om te reflecteren op het reflecteren'.

Internationale dag voor Monumenten en Archeologische Vindplaatsen
18 april
Op 18 april is het niet alleen secretaressedag, maar ook ieder jaar de Internationale dag voor Monumenten en Archeologische Vindplaatsen.

25
oktober

25 okt

Deze site gebruikt Cookies.