25 oktober

Wereld Operadag

25 oktober - over 151 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 1 januari 12:05

Wereld Operadag

Categorie:
134-viking Cultuur

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Eerlijk is eerlijk: we hebben niet heel veel met opera. Extreem hoge en lage zangstemmen, ietwat pretentieuze diep interpretieve epistels, en dat allemaal liefst in driedelig maatpak? Nee denk, geef ons maar een lekker ludieke musical. Maar voor sommige dingen is Het Zwanenmeer of Die Zauberflöte hét toonbeed van cultuur, en zij gaan op 25 oktober dan ook maar wat graag naar de opera. Het is dan namelijk Wereld Operadag!

Tijdens Wereld Operadag is het de bedoeling dat iedereen meer in aanraking komt met deze cultuurvorm. In lokale theaters en zalen worden opera's gespeeld, en op televisie worden opera's uitgezonden. De Dag is ook bedoeld om 'de positieve impact en waarde van opera' te laten zien. De Dag is in 2019 opgericht door de OPERA America, Ópera Latinoámerica en Opera Europa, drie belangenverenigingen.

Alle informatie over deze Dag is te vinden op Wereld Operadag.

Wens iemand een Fijne Wereld Operadag!
Verwante Dagen

Internationale Dag van het Theater
27 maart
Theater. Dat is, zullen we maar zeggen, een film die je niet op pauze kunt zetten, niet mee naar huis kunt nemen en niet terug kunt spoelen als je iets niet begrijpt.

Internationale Dag van het Audiovisueel Erfgoed
27 oktober
Weet u nog? Vroeger? Toen schreven we nog. Met de hand. En daar legden we herinneringen mee vast. In "boeken". Moeten we überhaupt nog boeken halen? Of zijn het slechts overbodig gestorven bomen die te veel semi-interessante plaats innemen in de schaarste van uw kast?

Internationale Dag van de Russische Taal
6 juni
Normaal gesproken zou hier een stuk staan over hoe mooi het Russisch kan zijn. Dat God kon spreken door de pennen van Tolstoi en Dostojevski. Maar dat was voordat Rusland besloot zijn ware aard te laten zien.

Deze site gebruikt Cookies.