25 oktober

Wereld Operadag

25 oktober - 3 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 22 oktober 21:28

Wereld Operadag

Categorie:
134-viking Cultuur

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Eerlijk is eerlijk: we hebben niet heel veel met opera. Extreem hoge en lage zangstemmen, ietwat pretentieuze diep interpretieve epistels, en dat allemaal liefst in driedelig maatpak? Nee denk, geef ons maar een lekker ludieke musical. Maar voor sommige dingen is Het Zwanenmeer of Die Zauberflöte hét toonbeed van cultuur, en zij gaan op 25 oktober dan ook maar wat graag naar de opera. Het is dan namelijk Wereld Operadag!

Tijdens Wereld Operadag is het de bedoeling dat iedereen meer in aanraking komt met deze cultuurvorm. In lokale theaters en zalen worden opera's gespeeld, en op televisie worden opera's uitgezonden. De Dag is ook bedoeld om 'de positieve impact en waarde van opera' te laten zien. De Dag is in 2019 opgericht door de OPERA America, Ópera Latinoámerica en Opera Europa, drie belangenverenigingen.

Alle informatie over deze Dag is te vinden op Wereld Operadag.

Wens iemand een Fijne Wereld Operadag!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Culturele Diversiteit
21 mei
De Internationale Dag van de Culturele Diversiteit wordt ieder jaar op 21 mei door UNESCO georganiseerd. Het doel van de Dag is om de mensen de mogelijkheid te geven tijdelijk stil te staan bij het belang en het begrip van de waarden van culturele diversiteit en hoe we 'samen kunnen leven'.

Internationale Dag van de Russische Taal
6 juni
6 juni is jaarlijks de Dag van de Russische Taal, en hoewel we dit stukje graag in het Cyrillisch hadden geschreven zouden we daarmee jullie als lezers geen plezier doen.

Wereld Filosofiedag
18 november
De derde donderdag van november is een dag om eens 'totally flabbergasted' te worden. Het is dan namelijk Wereld Filosofiedag, opgericht door UNESCO 'om te reflecteren op het reflecteren'.

25
oktober

25 okt

Deze site gebruikt Cookies.