18 december

Internationale Dag van de Arabische Taal

18 december - over 181 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Internationale Dag van de Arabische Taal

Categorie:
134-viking Cultuur

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

De Arabische wereld is een ingewikkelde hutspot van talen, culturen, stammen en volkeren, maar één ding bindt de inwoners van landen van de Mediterrane gebieden tot aan de Indische Oceaan met elkaar. Dat is hun taal. Het Arabisch wordt door bijna 300 miljoen mensen op aarde gesproken en is vaak een tweede taal naast het lokale dialect. Dat mag gevierd worden, en dat doen we op 18 december, de Dag van de Arabische Taal.

De Dag is in het leven geroepen door de Verenigde Naties. Dat is niet zomaar; het Arabisch is een van de zes officiële hoofdtalen van de wereldorganisatie, naast het Chinees, Engels, Frans, Russische en Spaans. Voor die andere talen zijn overigens ook eigen Dagen opgericht. De VN besloot in 1973 om de Dag uit te roepen nadat het Arabisch tot officiële taal werd benoemd. De datum van 18 december is gekozen omdat toen de resolutie plaatsvond die dat vereeuwigde.

Alle info vindt u (in het Engels) op de website van Unesco.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Arabische Taal!
Verwante Dagen

Nationale Gedichtendag
25 januari
Vandaag is het Gedichtendag, Een Dag waarop men ongegeneerd dichten mag. Rijmelarij komt ons allen ten deel, U zult de hele Dag poëzie lezen, oh zo veel.

Internationale Dag van het Boek en de Auteursrechten
23 april
23 april is een symbolische datum in de literaire wereld: Op deze Dag in 1616 stierven Cervantes, Shakespeare en Inca Garcilaso de la Vega, drie van de grootste schrijvers van die tijd.

Dag van de Muziek
25 mei
De Dag van de Muziek vindt plaats in Den Helder, en is een evenement waarbij amateurmusici en -dansers de gelegenheid krijgen om zichzelf te presenteren aan het publiek, om zo aan potentiële nieuwe leden te komen.

18
december

18 dec

Deze site gebruikt Cookies.