18 december

Internationale Dag van de Arabische Taal

18 december - over 194 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 11 december 11:48

Internationale Dag van de Arabische Taal

Categorie:
134-viking Cultuur

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

De Arabische wereld is een ingewikkelde hutspot van talen, culturen, stammen en volkeren, maar één ding bindt de inwoners van landen van de Mediterrane gebieden tot aan de Indische Oceaan met elkaar. Dat is hun taal. Het Arabisch wordt door bijna 300 miljoen mensen op aarde gesproken en is vaak een tweede taal naast het lokale dialect. Dat mag gevierd worden, en dat doen we op 18 december, de Dag van de Arabische Taal.

De Dag is in het leven geroepen door de Verenigde Naties. Dat is niet zomaar; het Arabisch is een van de zes officiële hoofdtalen van de wereldorganisatie, naast het Chinees, Engels, Frans, Russische en Spaans. Voor die andere talen zijn overigens ook eigen Dagen opgericht. De VN besloot in 1973 om de Dag uit te roepen nadat het Arabisch tot officiële taal werd benoemd. De datum van 18 december is gekozen omdat toen de resolutie plaatsvond die dat vereeuwigde.

Alle info vindt u (in het Engels) op de website van Unesco.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Arabische Taal!
Verwante Dagen

Dag van de Handdoek
25 mei
Met een handdoek ben je veilig, professeerde de science-fictionschrijver Douglas Adams ooit. De schrijver van The Hitchhiker's Guide to the Galaxy beschreef in zijn populaire boekenreeks de avonturen van aardman Arthur Dent en zijn buitenaardse kompaan Ford Prefect.

Internationale Dag van de Creativiteit
21 april
De Verenigde Naties hebben $datum uitgeroepen tot Internationale Dag van de Creativiteit en Innovatie. Op die Dag staat de organisatie stil bij het belang van creativiteit voor de mens.

Nationale Molen- en Gemalendag
13 mei
Ons kaaslandje staat bekend om zijn molens. En geen gewone molens, nee, windmolens, watermolens én rosmolens. Tijdens de Nationale Molen- en Gemalendag gooien molenaren hun deuren open voor het grote publiek, zodat we een inkijkje krijgen in de industrie die Nederland ooit groot heeft gemaakt.

18
december

18 dec

Deze site gebruikt Cookies.