In 1805 werd een groot kinderboekenschrijver geboren: Hans Christiaan Andersen. Deze Deense verhalenverteller kent u wel van de sprookjes van vroeger: De Prinses op de Erwt, de Kleine Zeemeermin of het Meisje met de Zwavelstokjes. Zoals oma die ons vroeger voorlas.
Andersens geboortedag, 2 april, wordt al enkele jaren aangegrepen om de Internationale Dag van het Kinderboek te vieren. De Dag wordt onder andere gesponsord door de International Board on Books for Young People (IBBY), die zich sterk maken voor het stimuleren van kinderboeken en -schrijvers.
Normaal gesproken zou hier een stuk staan over hoe mooi het Russisch kan zijn. Dat God kon spreken door de pennen van Tolstoi en Dostojevski. Maar dat was voordat Rusland besloot zijn ware aard te laten zien.
Wat is een wereld zonder kunst? Een dode, dorre bende zonder kleur en plezier. Kunst is belangrijk voor de mensheid, omdat het ons maakt wie we zijn. Dat kunnen we uiteraard uitbundig vieren, en dat doen we specifiek op $datum.
Je zou soms kunnen denken dat de bescherming van intellectueel erfgoed zijn beste tijd wel heeft gehad met het internet. Maar niets is minder waar. Sterker nog, juist nu het internet zo belangrijk is voor de wereldeconomie is het juist essentieel om nieuw bedachte concepten goed te beschermen, omdat de concurrentie er anders mee aan de haal gaat.