5 september

Europese Dag van de Joodse Cultuur

5 september - over 143 dagen elke 1e zondag van september
In 2022 op 4 september
Aangepast op 22 oktober 21:28

Europese Dag van de Joodse Cultuur

Categorie:
134-viking Cultuur

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

In meer dan 25 landen in Europa op de eerste zondag in september de Europese Dag van de Joodse Cultuur plaats. De Dag wordt sinds 1999 gevierd, dus dit jaar is de 21e jubileumeditie! De Dag is opgericht om de diversiteit en rijkdom van het Joodse geloof uit te lichten. Dat gebeurt met een Europa-groot evenement moet de aandacht, dialoog, en herkenning van de Joodse cultuur versterkt worden. Ze zijn namelijk integraal deel van multicultureel Europa. En dat is natuurlijk helemaal waar. Vorig jaar deden er 28 landen mee aan het evenement. Hoewel niet overal precies op 1 september, is dit wel de officiële datum voor de Joodse feestdag.

Meer informatie is te vinden op deze website.

Wens iemand een Fijne Europese Dag van de Joodse Cultuur!
Verwante Dagen

Nationale Gedichtendag
28 januari
Vandaag is het Gedichtendag, Een Dag waarop men ongegeneerd dichten mag. Rijmelarij komt ons allen ten deel, U zult de hele Dag poëzie lezen, oh zo veel.

Sint Maarten
11 november
Sint Maarten staat voor ons voor het uithollen van pompoenen in een blokhut, gevolgd door het aansteken van een kaarsje, om zo met een lampion zo lang mogelijk op te mogen blijven, en uiteindelijk deze creatie met veel pyromaanse gedragingen op een vuurstapel te deponeren.

Internationale dag voor Monumenten en Archeologische Vindplaatsen
18 april
Zonder geschiedenis zijn we nergens, en zonder archeologie zouden we geen idee hebben wat die geschiedenis precies is. Op $datum vindt ieder jaar de Internationale dag voor Monumenten en Archeologische Vindplaatsen plaats, om ons te wijzen op hoe belangrijk deze plekken zijn voor onze cultuur.

5
september

5 sep

Eerdere edities:
In 2020: 6 september
In 2019: 1 september
In 2017: 3 september
Deze site gebruikt Cookies.