1 september

Europese Dag van de Joodse Cultuur

aandacht1 september - 19 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 10 april 09:34

Europese Dag van de Joodse Cultuur

Categorie:
134-viking Cultuur

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

In meer dan 25 landen in Europa vindt dit jaar op 1 september de Europese Dag van de Joodse Cultuur plaats. Vanaf 1999 gevierd, dus dit jaar is de 20e jubileumeditie! En dat is dus ook het thema van dit jaar.

De Dag is opgericht om de diversiteit en rijkdom van het Joodse geloof uit te lichten. Met een Europa-groot evenement moet de aandacht, dialoog, en herkenning van de Joodse cultuur versterkt worden. Ze zijn namelijk integraal deel van multicultureel Europa. En dat is natuurlijk helemaal waar. Vorig jaar deden er 28 landen mee aan het evenement. Hoewel niet overal precies op 1 september, is dit wel de officiële datum voor de Joodse feestdag.

Wens iemand een Fijne Europese Dag van de Joodse Cultuur!
Verwante Dagen

Internationale Dag van het Intellectuele Erfgoed
26 april
Dat internet is maar lastig hoor. We hebben vaak geen idee wat het is en wat we er mee moeten. Dan maken we rare regeltjes die totaal niet te handhaven zijn en treden we idioot hard op tegen "overtreders".

Sint Maarten
11 november
Sint Maarten staat voor ons voor het uithollen van pompoenen in een blokhut, gevolgd door het aansteken van een kaarsje, om zo met een lampion zo lang mogelijk op te mogen blijven, en uiteindelijk deze creatie met veel pyromaanse gedragingen op een vuurstapel te deponeren.

Dag van het Mecenaat
21 maart
Het zegt veel over een Dag Van als het onderwerp ervan direct logisch is en voor zich spreekt voor de betrokkenen. Zo ook bij de Dag van het Mecenaat, dit jaar op $datum, waarvan wij persoonlijk geen flauw idee hadden wat we ons erbij voor moesten stellen.

1
september

1 sep

Eerdere edities:
In 2017: 3 september
Komende Dagen
Dag van de Klant
Dag van de Klant
21 september
Dag van de Wol
Dag van de Wol
21 september
Deze site gebruikt Cookies.