4 september

Europese Dag van de Joodse Cultuur

4 september - over 59 dagen elke 1e zondag van september
In 2023 op 3 september
Aangepast op 1 januari 12:33

Europese Dag van de Joodse Cultuur

Categorie:
134-viking Cultuur

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

In meer dan 25 landen in Europa op de eerste zondag in september de Europese Dag van de Joodse Cultuur plaats. De Dag wordt sinds 1999 gevierd. De Dag is opgericht om de diversiteit en rijkdom van het Joodse geloof uit te lichten. Dat gebeurt met een Europa-groot evenement moet de aandacht, dialoog, en herkenning van de Joodse cultuur versterkt worden. Ze zijn namelijk integraal deel van multicultureel Europa. En dat is natuurlijk helemaal waar.

Vorig jaar deden er 28 landen mee aan het evenement. Hoewel niet overal precies op 5 september, is dit wel de officiële datum voor de Joodse feestdag. Meer informatie is te vinden op deze website.

Wens iemand een Fijne Europese Dag van de Joodse Cultuur!
Verwante Dagen

Halloween
31 oktober
Halloween betekent de avond voor Allerheiligen (1 november). Halloween wordt dus op 31 oktober gevierd. Met name in de Verenigde Staten en Engeland, maar langzamerhand is de Dag zich aan het verspreiden.

Internationale Dag van de Arabische Talen
18 december
Op 18 december 1973 besloot de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, in resolutie 3190 (XXVIII) om de Arabische taal onder de officiële talen van de Algemene Vergadering en de belangrijkste commissies te laten behoren.

Dag van de Romantische Muziek
23 augustus
INFO GEVRAAGD, EVEN AFWACHTEN Van Demus Rousos tot Neil Diamond en AbbA, ja zelfs bands als The Who maakten sporadisch nog wel eens een romantisch nummer.

4
september

4 sep

Eerdere edities:
In 2021: 5 september
In 2020: 6 september
In 2019: 1 september
Deze site gebruikt Cookies.