1 september

Europese Dag van de Joodse Cultuur

aandacht1 september - 80 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 10 april 09:34

Europese Dag van de Joodse Cultuur

Categorie:
134-viking Cultuur

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

In meer dan 25 landen in Europa vindt dit jaar op 1 september de Europese Dag van de Joodse Cultuur plaats. Vanaf 1999 gevierd, dus dit jaar is de 20e jubileumeditie! En dat is dus ook het thema van dit jaar.

De Dag is opgericht om de diversiteit en rijkdom van het Joodse geloof uit te lichten. Met een Europa-groot evenement moet de aandacht, dialoog, en herkenning van de Joodse cultuur versterkt worden. Ze zijn namelijk integraal deel van multicultureel Europa. En dat is natuurlijk helemaal waar. Vorig jaar deden er 28 landen mee aan het evenement. Hoewel niet overal precies op 1 september, is dit wel de officiële datum voor de Joodse feestdag.

Wens iemand een Fijne Europese Dag van de Joodse Cultuur!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Muziek
21 juni
Nog steeds wordt ons hart dagelijks warm van de muziek die wij op de redactie draaien. Van Vader Abraham tot Metallica, van Tibetaanse monnikenkoren tot scheurende gitaarsolo's, het zijn de klanken van onze grote helden die ons de Dag doorbrengen.

Internationale Dag van de Arabische Talen
18 december
Op 18 december 1973 besloot de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, in resolutie 3190 (XXVIII) om de Arabische taal onder de officiële talen van de Algemene Vergadering en de belangrijkste commissies te laten behoren.

Dag van het Kasteel
10 juni
Weet u niet wat u op Tweede Pinksterdag moet doen? Geen zin om bij de schoonmoeder op de koffie te gaan of om met moeder de vrouw over de Scheveningse meubelboulevard te slenteren?

1
september

1 sep

Eerdere edities:
In 2017: 3 september
Komende Dagen
Wereld Filosofiedag
Wereld Filosofiedag
21 november
Deze site gebruikt Cookies.