1 september

Europese Dag van de Joodse Cultuur

LET OP: deze Dag is in 2019 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2019 versie van deze Dag.
aandacht1 september 2019 - 340 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 10 april 09:34

Europese Dag van de Joodse Cultuur

Categorie:
134-viking Cultuur

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

In meer dan 25 landen in Europa vindt dit jaar op 1 september de Europese Dag van de Joodse Cultuur plaats. Vanaf 1999 gevierd, dus dit jaar is de 20e jubileumeditie! En dat is dus ook het thema van dit jaar.

De Dag is opgericht om de diversiteit en rijkdom van het Joodse geloof uit te lichten. Met een Europa-groot evenement moet de aandacht, dialoog, en herkenning van de Joodse cultuur versterkt worden. Ze zijn namelijk integraal deel van multicultureel Europa. En dat is natuurlijk helemaal waar. Vorig jaar deden er 28 landen mee aan het evenement. Hoewel niet overal precies op 1 september, is dit wel de officiële datum voor de Joodse feestdag.

Wens iemand een Fijne Europese Dag van de Joodse Cultuur!
Verwante Dagen

Nationale Gedichtendag
30 januari
Vandaag is het Gedichtendag, Een Dag waarop men ongegeneerd dichten mag. Rijmelarij komt ons allen ten deel, U zult de hele Dag poëzie lezen, oh zo veel.

Sint Maarten
11 november
Sint Maarten staat voor ons voor het uithollen van pompoenen in een blokhut, gevolgd door het aansteken van een kaarsje, om zo met een lampion zo lang mogelijk op te mogen blijven, en uiteindelijk deze creatie met veel pyromaanse gedragingen op een vuurstapel te deponeren.

Internationale Dag van het Theater
27 maart
Theater. Dat is, zullen we maar zeggen, een film die je niet op pauze kunt zetten, niet mee naar huis kunt nemen en niet terug kunt spoelen als je iets niet begrijpt.

1
september

1 sep

Eerdere edities:
In 2019: 1 september
In 2017: 3 september
Deze site gebruikt Cookies.