1 september

Europese Dag van de Joodse Cultuur

aandacht1 september - over 73 dagen elk jaar op een andere datum
Aangepast op 10 april 09:34

Europese Dag van de Joodse Cultuur

Categorie:
134-viking Cultuur

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

In meer dan 25 landen in Europa vindt dit jaar op 1 september de Europese Dag van de Joodse Cultuur plaats. Vanaf 1999 gevierd, dus dit jaar is de 20e jubileumeditie! En dat is dus ook het thema van dit jaar.

De Dag is opgericht om de diversiteit en rijkdom van het Joodse geloof uit te lichten. Met een Europa-groot evenement moet de aandacht, dialoog, en herkenning van de Joodse cultuur versterkt worden. Ze zijn namelijk integraal deel van multicultureel Europa. En dat is natuurlijk helemaal waar. Vorig jaar deden er 28 landen mee aan het evenement. Hoewel niet overal precies op 1 september, is dit wel de officiële datum voor de Joodse feestdag.

Wens iemand een Fijne Europese Dag van de Joodse Cultuur!
Verwante Dagen

Dag van de Muziek
25 mei
De Dag van de Muziek vindt plaats in Den Helder, en is een evenement waarbij amateurmusici en -dansers de gelegenheid krijgen om zichzelf te presenteren aan het publiek, om zo aan potentiële nieuwe leden te komen.

Nationale Gedichtendag
31 januari
Vandaag is het Gedichtendag, Een Dag waarop men ongegeneerd dichten mag. Rijmelarij komt ons allen ten deel, U zult de hele Dag poëzie lezen, oh zo veel.

Dag van de Handdoek
25 mei
Met een handdoek ben je veilig, professeerde de science-fictionschrijver Douglas Adams ooit. De schrijver van The Hitchhiker's Guide to the Galaxy beschreef in zijn populaire boekenreeks de avonturen van aardman Arthur Dent en zijn buitenaardse kompaan Ford Prefect.

1
september

1 sep

Eerdere edities:
In 2017: 3 september
Deze site gebruikt Cookies.