15 april

Internationale Dag van de Kunst

15 april - 163 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 2 februari 21:08

Internationale Dag van de Kunst

Categorie:
134-viking Cultuur

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Wat is een wereld zonder kunst? Een dode, dorre bende zonder kleur en plezier. Kunst is belangrijk voor de mensheid, omdat het ons maakt wie we zijn. Dat kunnen we uiteraard uitbundig vieren, en dat doen we specifiek op 15 april. Dan organiseren de Verenigde Naties de Internationale Dag van de Kunst.

Wereld Kunstdag is een ode aan kunst en cultuur, maar heeft ook als doel om culturele diversiteit te promoten. Door kunst kunnen mensen elkaar leren kennen; het overstijgt taal en grenzen. Ook is kunst een expressie van vrijheid, en dat zijn allemaal belangrijke zaken die deze Dag centraal staan.

Er worden zeker ook wel evenementen georganiseerd, zoals in musea of bij cultuurcentra, maar de Dag draait voornamelijk om de viering van kunst en schilderwerken. Ga dus naar het lokale museum of trek zelf juist de kwasten uit de kast om uw creatieve brein de vrije loop te laten.

Deze Dag is georganiseerd door Unesco, de cultuurtak van de VN. Meer informatie over de Dag is dan ook te vinden op hun website.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Kunst!
Verwante Dagen

Dag van het Kasteel
29 mei
Weet u niet wat u op Tweede Pinksterdag moet doen? Geen zin om bij de schoonmoeder op de koffie te gaan of om met moeder de vrouw over de Scheveningse meubelboulevard te slenteren?

Internationale Dag van het Boek en de Auteursrechten
23 april
23 april is een symbolische datum in de literaire wereld: Op deze Dag in 1616 stierven Cervantes, Shakespeare en Inca Garcilaso de la Vega, drie van de grootste schrijvers van die tijd.

Internationale Dag van de Culturele Diversiteit
21 mei
De Internationale Dag van de Culturele Diversiteit wordt ieder jaar op 21 mei door UNESCO georganiseerd. Het doel van de Dag is om de mensen de mogelijkheid te geven tijdelijk stil te staan bij het belang en het begrip van de waarden van culturele diversiteit en hoe we 'samen kunnen leven'.

Deze site gebruikt Cookies.