15 april

Internationale Dag van de Kunst

15 april - 70 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Internationale Dag van de Kunst

Categorie:
134-viking Cultuur

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Wat is een wereld zonder kunst? Een dode, dorre bende zonder kleur en plezier. Kunst is belangrijk voor de mensheid, omdat het ons maakt wie we zijn. Dat kunnen we uiteraard uitbundig vieren, en dat doen we specifiek op 15 april. Dan organiseren de Verenigde Naties de Internationale Dag van de Kunst.

Wereld Kunstdag is een ode aan kunst en cultuur, maar heeft ook als doel om culturele diversiteit te promoten. Door kunst kunnen mensen elkaar leren kennen; het overstijgt taal en grenzen. Ook is kunst een expressie van vrijheid, en dat zijn allemaal belangrijke zaken die deze Dag centraal staan.

Er worden zeker ook wel evenementen georganiseerd, zoals in musea of bij cultuurcentra, maar de Dag draait voornamelijk om de viering van kunst en schilderwerken. Ga dus naar het lokale museum of trek zelf juist de kwasten uit de kast om uw creatieve brein de vrije loop te laten.

Deze Dag is georganiseerd door Unesco, de cultuurtak van de VN. Meer informatie over de Dag is dan ook te vinden op hun website.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Kunst!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Russische Taal
6 juni
Normaal gesproken zou hier een stuk staan over hoe mooi het Russisch kan zijn. Dat God kon spreken door de pennen van Tolstoi en Dostojevski. Maar dat was voordat Rusland besloot zijn ware aard te laten zien.

Nationale Gedichtendag
25 januari
Vandaag is het Gedichtendag, Een Dag waarop men ongegeneerd dichten mag. Rijmelarij komt ons allen ten deel, U zult de hele Dag poëzie lezen, oh zo veel.

Internationale Dag van de Arabische Taal
18 december
De Arabische wereld is een ingewikkelde hutspot van talen, culturen, stammen en volkeren, maar één ding bindt de inwoners van landen van de Mediterrane gebieden tot aan de Indische Oceaan met elkaar.

Deze site gebruikt Cookies.