21 april

Internationale Dag van de Creativiteit

21 april - 157 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 2 februari 21:51

Internationale Dag van de Creativiteit

Categorie:
134-viking Cultuur

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

De Verenigde Naties hebben 21 april uitgeroepen tot Internationale Dag van de Creativiteit en Innovatie. Op die Dag staat de organisatie stil bij het belang van creativiteit voor de mens. "Er komt mogelijk nooit een universeel begrip van creativiteit", zegt de VN. En toch is creativiteit van levensbelang - zeker met de grote uitdagingen die op ons af staan te komen.

De Dag van de Creativiteit is bedoeld om aandacht te vragen voor het belang van creativiteit voor menselijke groei. Dat draait specifiek ook om de creatieve economie: kunstenaars, schrijvers, filmmakers... Zij zijn een belangrijk deel van de wereldeconomie en de menselijke ontwikkeling.

Tijdens de Dag worden er dan ook evenementen georganiseerd waarbij wordt nagedacht over de vraag hoe overheden de creatieve economie kunnen stimuleren. Ook draait de Dag deels om stilstaan bij de coronapandemie en de effecten die de ziekte had op creativiteit.

Meer informatie over de Dag is te vinden op de website van de VN.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Creativiteit!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Kunst
15 april
Wat is een wereld zonder kunst? Een dode, dorre bende zonder kleur en plezier. Kunst is belangrijk voor de mensheid, omdat het ons maakt wie we zijn. Dat kunnen we uiteraard uitbundig vieren, en dat doen we specifiek op $datum.

Internationale Dag van het Theater
27 maart
Theater. Dat is, zullen we maar zeggen, een film die je niet op pauze kunt zetten, niet mee naar huis kunt nemen en niet terug kunt spoelen als je iets niet begrijpt.

Wereld Filosofiedag
16 november
De derde donderdag van november is een dag om eens 'totally flabbergasted' te worden. Het is dan namelijk Wereld Filosofiedag, opgericht door Unesco 'om te reflecteren op het reflecteren'.

Deze site gebruikt Cookies.