21 april

Internationale Dag van de Creativiteit

21 april - 32 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Internationale Dag van de Creativiteit

Categorie:
134-viking Cultuur

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

De Verenigde Naties hebben 21 april uitgeroepen tot Internationale Dag van de Creativiteit en Innovatie. Op die Dag staat de organisatie stil bij het belang van creativiteit voor de mens. "Er komt mogelijk nooit een universeel begrip van creativiteit", zegt de VN. En toch is creativiteit van levensbelang - zeker met de grote uitdagingen die op ons af staan te komen.

De Dag van de Creativiteit is bedoeld om aandacht te vragen voor het belang van creativiteit voor menselijke groei. Dat draait specifiek ook om de creatieve economie: kunstenaars, schrijvers, filmmakers... Zij zijn een belangrijk deel van de wereldeconomie en de menselijke ontwikkeling.

Tijdens de Dag worden er dan ook evenementen georganiseerd waarbij wordt nagedacht over de vraag hoe overheden de creatieve economie kunnen stimuleren. Ook draait de Dag deels om stilstaan bij de coronapandemie en de effecten die de ziekte had op creativiteit.

Meer informatie over de Dag is te vinden op de website van de VN.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Creativiteit!
Verwante Dagen

Internationale dag voor Monumenten en Archeologische Vindplaatsen
18 april
Zonder geschiedenis zijn we nergens, en zonder archeologie zouden we geen idee hebben wat die geschiedenis precies is. Op $datum vindt ieder jaar de Internationale dag voor Monumenten en Archeologische Vindplaatsen plaats, om ons te wijzen op hoe belangrijk deze plekken zijn voor onze cultuur.

Internationale Dag van de Culturele Diversiteit
21 mei
De Internationale Dag van de Culturele Diversiteit wordt ieder jaar op 21 mei door UNESCO georganiseerd. Het doel van de Dag is om de mensen de mogelijkheid te geven tijdelijk stil te staan bij het belang en het begrip van de waarden van culturele diversiteit en hoe we 'samen kunnen leven'.

Dag van de Handdoek
25 mei
Met een handdoek ben je veilig, professeerde de science-fictionschrijver Douglas Adams ooit. De schrijver van The Hitchhiker's Guide to the Galaxy beschreef in zijn populaire boekenreeks de avonturen van aardman Arthur Dent en zijn buitenaardse kompaan Ford Prefect.

Deze site gebruikt Cookies.