18 april

Internationale dag voor Monumenten en Archeologische Vindplaatsen

18 april - 51 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 10 november 21:41

Internationale dag voor Monumenten en Archeologische Vindplaatsen

Categorie:
134-viking Cultuur

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Zonder geschiedenis zijn we nergens, en zonder archeologie zouden we geen idee hebben wat die geschiedenis precies is. Op 18 april vindt ieder jaar de Internationale dag voor Monumenten en Archeologische Vindplaatsen plaats, om ons te wijzen op hoe belangrijk deze plekken zijn voor onze cultuur.

De Dag voor Monumenten en Archeologische Vindplaatsen is opgericht ICOMOS, de International Council On Monuments And Sites. De Dag wordt ook ondersteund door Unesco. Op deze Dag is het de bedoeling meer aandacht te vragen voor archeologie, maar ook voor de kwetsbaarheid van vindplaatsen en alle problemen en obstakels er zijn rondom conservatie ervan.

U kunt al die informatie, inclusief een programma, vinden op de website van ICOMOS.

Wens iemand een Fijne Internationale dag voor Monumenten en Archeologische Vindplaatsen!
Verwante Dagen

Dag van de Romantische Muziek
19 augustus
Van Demus Rousos tot Neil Diamond en AbbA, ja zelfs bands als The Who maakten sporadisch nog wel eens een romantisch nummer. Want wat is muziek nou zonder romantiek?

Internationale Dag van het Intellectuele Erfgoed
26 april
Je zou soms kunnen denken dat de bescherming van intellectueel erfgoed zijn beste tijd wel heeft gehad met het internet. Maar niets is minder waar. Sterker nog, juist nu het internet zo belangrijk is voor de wereldeconomie is het juist essentieel om nieuw bedachte concepten goed te beschermen, omdat de concurrentie er anders mee aan de haal gaat.

Wereld Operadag
25 oktober
Eerlijk is eerlijk: we hebben niet heel veel met opera. Extreem hoge en lage zangstemmen, ietwat pretentieuze diep interpretieve epistels, en dat allemaal liefst in driedelig maatpak?

18
april

18 apr

Deze site gebruikt Cookies.