5 november

Wereld Tsunamidag

5 november - over 42 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 10 november 21:41

Wereld Tsunamidag

Categorie:
52-pine-tree Natuur

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

In december 2015 heeft de Algemene Raad van de Verenigde Naties 5 november uitgeroepen tot World Tsunami Awareness Day. Initiatiefnemer hiervoor was Japan, het land dat al veelvuldig met dit natuurfenomeen te maken heeft gehad.

Tsunami's zijn erg zeldzaam, maar áls ze voorkomen is de stront meteen goed aan de knikker. In de afgelopen 100 jaar vonden er 58 tsunami's plaats geweest, maar zijn er 260.000 mensen door overleden. Tsunami's zijn daarmee de dodelijkste (natuur)rampen die we kennen. En dan te bedenken dat in 2030 meer dan 50% van de wereldbevolking dicht bij de kust woont... Investeren in goede infrastructuur, goede waarschuwingssystemen en natuurlijk bewustwording is hiervoor nodig en hebben de hoogste prioriteit. Dat is precies het doel van deze Dag.

U vindt meer informatie op deze website.

Wens iemand een Fijne Wereld Tsunamidag!
Verwante Dagen

Internationale Dag voor de Rivier (en Tegen Dammen)
14 maart
De officiele gehele naam betreft de Internationale Dag voor de Rivieren en tegen Dammen. Dat zegt eigenlijk al heel veel over deze Dag. Elk jaar op 14 maart is het de Dag om te demonstreren tegen dammen.

Nationale Modderdag
29 juni
Modder hoeft niet altijd vies te zijn. Ieder jaar aan het einde van juni is er een eerbetoon aan het smerige goedje dat u vroeger persé van uw schoenen moest halen voor u het huis binnenkwam.

Europese Natura2000 Dag
21 mei
De Europese Commissie, het Europese Parlement, het Maltese voorzitterschap en het Comité van de Regio’s hebben 21 mei uitgeroepen als de Europese dag voor Natura2000.

Deze site gebruikt Cookies.