Echte bossen heb je in Nederland niet echt. Het handjevol nationale parken hier zijn hooguit goedbeheerde wildparken, maar een echt bos kun je die nauwkeurig aangeplante hectares bomen niet noemen. Nee, neem dan een voorbeeld aan het Atlantisch Bos, een gigantische bioom dat de hele oostkust van Brazilië, Argentinië en Paraguay inneemt. Naast de Amazone beslaat het bos een significant deel van Zuid-Amerika, en bevat een een waarlijke schat aan biodiversiteit.
Het gebied is zo belangrijk dat er een speciale Dag voor in het leven is geroepen. De Internationale Dag van het Atlantisch Bos vindt plaats op 27 mei, en is bedoeld om aandacht te vragen voor de bedreigingen ervan. Want net als veel bossige gebieden wordt ook het Atlantisch Bos bedreigd door klimaatverandering, houtkap en stroperij. Doodzonde!
Deze Dag is in het leven geroepen door het Wereld Natuurfonds. Tijdens de Dag kunt u meer informatie krijgen over bijvoorbeeld de vele diersoorten in het Atlantisch Bos, en kunt u zichzelf inlezen over wat u nou kunt doen dat te redden. Spoiler alert: doneren aan het WNF is een optie.
De natuur, dat vinden we natuurlijk allemaal belangrijk. We moeten zuinig zijn op de aarde en op wat de natuur ons te bieden heeft. Denk maar eens na: Zuurstof om te ademen, water om te drinken, vuur om op te koken, schildpadden om te eten .
Komkommers uit de kas, dat is achterhaald. Een beetje tuinbezitter kweekt z'n eigen groente. Een moestuin is een hippe, leuke en gezonde hobby en dat mag best een gestimuleerd worden.
Modder hoeft niet altijd vies te zijn. Ieder jaar aan het einde van juni is er een eerbetoon aan het smerige goedje dat u vroeger persé van uw schoenen moest halen voor u het huis binnenkwam.