6 november

Internationale Dag ter Voorkoming van Schade aan de Natuur tijdens Oorlog en Gewapende Conflicten

6 november - over 152 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 10 november 21:41

Internationale Dag ter Voorkoming van Schade aan de Natuur tijdens Oorlog en Gewapende Conflicten

Categorie:
52-pine-tree Natuur

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Een hele mond vol, deze typische VN-Dag. Op 5 november 2001 hebben de Verenigde Naties 6 november jaarlijks uitgeroepen tot deze Dag, waarop maatregelen moeten worden genomen om te zorgen dat het milieu en de natuur zoveel mogelijk gespaard blijven tijdens oorlogen en gewapende conflicten. Ook na een oorlog hebben volkeren vaak last van zulke schades, omdat hierdoor oogsten, of de gezondheid van mensen kunnen worden beinvloed.

Juist nu er een oorlog in Europa plaatsvindt en de graanoogst een belangrijke, ongewilde pion is geworden van dat conflict, is deze Dag relevant. Maar denk ook bijvoorbeeld aan schermutselingen in Brazilië of Afrika, waar gewapende conflicten voor grote schade aan het kwetsbare regenwoud kunnen zorgen. Meer dan reden genoeg om de Dag en het probleem serieus te nemen dus.

Kijk op deze VN-website als u meer wilt leren over deze Dag en de origines ervan.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag ter Voorkoming van Schade aan de Natuur tijdens Oorlog en Gewapende Conflicten!
Verwante Dagen

Nationale Boomfeestdag
15 november
De Nationale Boomfeestdag werd normaal gesproken ieder jaar gehouden op de derde woensdag in maart, ofwel om en nabij de eerste lentedag.Maar sinds de coronacrisis heeft de organisatie ervoor gekozen de Dag te beginnen aan de start van het bomenseizoen.

Wereld Plaagdierendag
6 juni
Op 6 juni is het World Pest Day, dat is Wereld Plaagdierendag in het Nederlands. Het is een dag, die enkele jaren geleden in het leven geroepen is om wereldwijd bewustzijn te creëren rondom het belang van dierplaagbeheersing en preventie om zo de voedselveiligheid, leefomstandigheden, gezondheid van mens en dier en hygiënische bedrijfsvoering te beschermen.

Internationale Dag van het Zeegras
1 maart
U staat er waarschijnlijk niet vaak bij stil omdat u het nooit ziet, maar zeegras is ontzettend belangrijk. Ja, we bedoelen gras dat groeit op de zeebodem.

6
november

6 nov

Deze site gebruikt Cookies.