6 november

Internationale Dag ter Voorkoming van Schade aan de Natuur tijdens Oorlog en Gewapende Conflicten

6 november - 29 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 10 november 21:41

Internationale Dag ter Voorkoming van Schade aan de Natuur tijdens Oorlog en Gewapende Conflicten

Categorie:
52-pine-tree Natuur

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Een hele mond vol, deze typische VN-Dag. Op 5 november 2001 hebben de Verenigde Naties 6 november jaarlijks uitgeroepen tot deze Dag, waarop maatregelen moeten worden genomen om te zorgen dat het milieu en de natuur zoveel mogelijk gespaard blijven tijdens oorlogen en gewapende conflicten. Ook na een oorlog hebben volkeren vaak last van zulke schades, omdat hierdoor oogsten, of de gezondheid van mensen kunnen worden beinvloed.

Juist nu er een oorlog in Europa plaatsvindt en de graanoogst een belangrijke, ongewilde pion is geworden van dat conflict, is deze Dag relevant. Maar denk ook bijvoorbeeld aan schermutselingen in Brazilië of Afrika, waar gewapende conflicten voor grote schade aan het kwetsbare regenwoud kunnen zorgen. Meer dan reden genoeg om de Dag en het probleem serieus te nemen dus.

Kijk op deze VN-website als u meer wilt leren over deze Dag en de origines ervan.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag ter Voorkoming van Schade aan de Natuur tijdens Oorlog en Gewapende Conflicten!
Verwante Dagen

Europese Dag van het Nationaal Park
24 mei
Wat is groen en bijzonder mooi? Een park! Bij die schoonheid staan we op 24 mei even stil, tijdens de Dag van het Nationaal Park. Die Dag wordt in heel Europa gevierd om als één man tegen de urbanisatie te staan, of in ieder geval om er eens bij stil te staan hoe fijn het is om af en toe de vrije natuur in te kunnen.

Internationale Dag van de Bergen
11 december
Ieder jaar op 11 december eren wij de hoge plekken van de aarde: bergen! Want Nederland mag dan wel plat zijn, dat is de rest van de wereld zeer zeker niet.

Nationale Modderdag
29 juni
Modder hoeft niet altijd vies te zijn. Ieder jaar aan het einde van juni is er een eerbetoon aan het smerige goedje dat u vroeger persé van uw schoenen moest halen voor u het huis binnenkwam.

6
november

6 nov

Deze site gebruikt Cookies.