De Nationale Boomfeestdag werd normaal gesproken ieder jaar gehouden op de derde woensdag in maart, ofwel om en nabij de eerste lentedag.Maar sinds de coronacrisis heeft de organisatie ervoor gekozen de Dag te beginnen aan de start van het bomenseizoen. Dat is dit jaar op 15 november. Op deze Dag probeert organisator Landelijk Comité Boomplantdag kinderen de waarden en functies van bomen laten inzien. Dat doen zij door naar lagere scholen te gaan en via leuke, interactieve natuurprojecten de kinderen allemaal een boom te laten planten. Uiteindelijk doel is om ieder kind tijdens zijn/haar schooltijd minstens één keer een boom te laten planten.
Vanaf 1980 wordt de Dag georganiseerd door de Stichting Nationale Boomfeestdag. Voorheen was dat het Landelijk Comité Boomplantdag (als onderdeel van Staatsbosbeheer), die de Dag in 1975 voor het eerst begonnen.
Het gaat niet goed met de tropen. Ontbossing, klimaatverandering... En dat terwijl de tropische gebieden zo essentieel zijn voor de aarde. Ze hebben een groot en belangrijk ecosysteem, en zorgen dat mensen in de omgeving in leven kunnen blijven.
Ieder jaar op 11 december eren wij de hoge plekken van de aarde: bergen! Want Nederland mag dan wel plat zijn, dat is de rest van de wereld zeer zeker niet.
De Internationale Dag van het Bos is door de Verenigde Naties uitgeroepen en wordt gevierd op 21 maart ieder jaar. De Dag is voor het genereren van extra aandacht voor alle typen bos.