14 maart

Nationale Boomfeestdag

14 maart - 73 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 16 maart 11:52

Nationale Boomfeestdag

Categorie:
52-pine-tree Natuur

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

De Nationale Boomfeestdag wordt ieder jaar gehouden op de derde woensdag in maart, ofwel om en nabij de eerste lentedag. Op deze Dag probeert organisator Landelijk Comité Boomplantdag kinderen de waarden en functies van bomen laten inzien. Dat doen zij door naar lagere scholen te gaan en via leuke, interactieve natuurprojecten de kinderen allemaal een boom te laten planten. Uiteindelijk doel is om ieder kind tijdens zijn/haar schooltijd minstens één keer een boom te laten planten.

Vanaf 1980 wordt de Dag georganiseerd door de Stichting Nationale Boomfeestdag. Voorheen was dat het Landelijk Comité Boomplantdag (als onderdeel van Staatsbosbeheer), die de Dag in 1975 voor het eerst begonnen.

U vindt meer op www.Boomfeestdag.nl.

Verwante Dagen

Nationale Modderdag
29 juni
Modder hoeft niet altijd vies te zijn. Ieder jaar aan het einde van juni is er een eerbetoon aan het smerige goedje dat u vroeger persé van uw schoenen moest halen voor u het huis binnenkwam.

Dag van het Polderlandschap
23 september
Onder de rook van Schiphol en Rotterdam, over de drukke wegen van en naar 's lands grootste metropolen, is het soms wel eens wat chaotisch in dit drukbevolkte stukje aarde.

Dag van de Sneeuwbal
12 mei
Hoe houden we een mooie omgeving om in te wonen, werken en recreëren nu het klimaat verandert? | Het gebied tussen Vragender, Lievelde en Lichtenvoorde is te nat, te droog en soms te warm.

Deze site gebruikt Cookies.