8 december

Dag van de Vrachtwagenchauffeur

8 december - over 116 dagen elke 2e donderdag van december
In 2023 op 14 december
Aangepast op 1 januari 12:33

Dag van de Vrachtwagenchauffeur

Categorie:
150-sailboat Verkeer

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Zonder vrachtwagenschauffeurs stort de wereld in. Niet overdreven. De supermarkten? Binnen een dag niks meer in huis. Tankstations? Zeg maar dag tegen uw mobiliteit. Iedere sector, van de primaire tot de tertriaire, is ergens via een diepe keten afhankelijk van vrachtwagens en hun chauffeurs. Daar mogen we best eens bij stilstaan, en dat doen we op 8 december, tijdens de eerste Dag van de Vrachtwagenchauffeur!

De Dag van de Vrachtwagenchauffeur is in 2019 opgericht door verschillende belangenorganisaties zoals TLN en VVT en door vakbonden als de FNV en CNV. De bedoeling van de Dag is om aandacht te vragen voor de vaak ondergewaardeerde rol van vrachtwagenchauffeurs in de huidige samenleving, want ondanks hun essentiële werk worden ze nog vaak beschimpt. Dat de sector ook onder grote druk staat door automatisering speelt op Dagen als deze ook mee.

De Dag begint op het Truckstar Festival in Assen, en verschillende bedrijven zoals supermarkten of autoleveranciers en winkels hebben aangegeven chauffeurs op één of andere manier in het zonnetje te zetten.

De Dag wordt voortaan jaarlijks gevierd op de eerste donderdag na Sinterklaas. Dit jaar is dat op 8 december. Meer informatie leest u deze website.

Wens iemand een Fijne Dag van de Vrachtwagenchauffeur!
Verwante Dagen

Dag van de Trage Weg
15 oktober
Al dat scheuren op de snelwegen moest maar eens afgelopen zijn. Met je 130 en je Autobahn. De Vlamingen doen het in het weekend van $datum een dagje rustig aan, en gaan op de Dag van de Trage Weg te voet, te fiets, te paard of te Segway.

Wereldfietsdag
3 juni
Op wereldfietsdag ieder jaar op 3 juni promoot de VN de voordelen van de fiets. Het is snel, gemakkelijk, goedkoop, milieuvriendelijk en ook nog eens goed voor de gezondheid.

Dag van de Motorrijder
20 maart
Is er een voertuig op de weg dat harder 'VRIJHEID!' schreeuwt dan de motor? Door stad en vooral land, op de tweewieler tussen de filerijdende auto's door, de motor is het ultieme symbool van een lekker plezierritje.

8
december

8 dec

Eerdere edities:
In 2021: 9 december
In 2019: 12 december
Deze site gebruikt Cookies.