15 september

Dag van de Landbouw

LET OP: deze Dag is in 2019 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2019 versie van deze Dag.
aandacht15 september 2019 - 370 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 1 september 19:05

Dag van de Landbouw

Categorie:
119-piggy-bank Economie

Waar gevierd:
Belgisch

Bron:
Deze website

U zou misschien denken dat de Benelux veel te druk bebouwd is en dat er weinig ruimte is voor serieuze landbouw, maar niets is minder waar. In België vindt 15 september de Dag van de Landbouw plaats, om te laten zien wat er in Vlaanderen en Wallonië allemaal wordt gedaan op het gebied van argarisch werken.

De Dag van de Landbouw is een nationaal evenement waarop honderden boerderijen hun (stal)deuren opengooien voor het publiek. U kunt dan kijken wat een boer precies doet, want een landbouwbedrijf doet altijd méér dan u zou denken. Zo worden niet alleen aardappelen gepoot, maar ook bijvoorbeeld hop verbouwd voor bier, of worden er velden met kerstbomen aangelegd.

De Dag van de Landbouw vindt eigenlijk alleen in België plaats, maar dat weerhoudt u er niet van om in Nederland niet ook een evenement op de zetten. Bent u zelf een agrariër? Laat mensen dan eens een kijkje in de keuken nemen!

Alle informatie is te vinden op www.dagvandelandbouw.be.

Wens iemand een Fijne Dag van de Landbouw!
Verwante Dagen

Dag van de Zeeuwse Visserij
20 juni
Er zijn weinig plekken in Nederland waar je beter kunt vissen dan in Zeeland. De naam van de provincie komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen.

Internationale Dag van de Jongerenvaardigheden
15 juli
Met een goede opleiding kun je ver komen in het leven. Toch is dat voor lang niet iedereen een gegeven. Hier in het Westen hebben we te maken met een leenstelsel, maar zelfs dat onzalige plan is nog erg effectief vergeleken met wat er voor mensen uit derdewereldlanden vaak mogelijk is.

Nationale Kringloopdag
3 oktober
Op de eerste zaterdag van oktober is het de Nationale Kringloopdag in Nederland. Door onze actieve lezers werden we geattendeerd op deze feestelijke open dag van kringloopwinkels.

15
september

15 sep

Eerdere edities:
In 2019: 15 september
In 2018: 16 september
In 2017: 17 september
Deze site gebruikt Cookies.