15 september

Dag van de Landbouw

LET OP: deze Dag is in 2019 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2019 versie van deze Dag.
aandacht15 september 2019 - 135 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 1 september 19:05

Dag van de Landbouw

Categorie:
119-piggy-bank Economie

Waar gevierd:
Belgisch

Bron:
Deze website

U zou misschien denken dat de Benelux veel te druk bebouwd is en dat er weinig ruimte is voor serieuze landbouw, maar niets is minder waar. In België vindt 15 september de Dag van de Landbouw plaats, om te laten zien wat er in Vlaanderen en Wallonië allemaal wordt gedaan op het gebied van argarisch werken.

De Dag van de Landbouw is een nationaal evenement waarop honderden boerderijen hun (stal)deuren opengooien voor het publiek. U kunt dan kijken wat een boer precies doet, want een landbouwbedrijf doet altijd méér dan u zou denken. Zo worden niet alleen aardappelen gepoot, maar ook bijvoorbeeld hop verbouwd voor bier, of worden er velden met kerstbomen aangelegd.

De Dag van de Landbouw vindt eigenlijk alleen in België plaats, maar dat weerhoudt u er niet van om in Nederland niet ook een evenement op de zetten. Bent u zelf een agrariër? Laat mensen dan eens een kijkje in de keuken nemen!

Alle informatie is te vinden op www.dagvandelandbouw.be.

Wens iemand een Fijne Dag van de Landbouw!
Verwante Dagen

Nationale Kringloopdag
3 oktober
Op de eerste zaterdag van oktober is het de Nationale Kringloopdag in Nederland. Door onze actieve lezers werden we geattendeerd op deze feestelijke open dag van kringloopwinkels.

Internationale Dag van het Micro- en Klein Bedrijf
27 juni
Grote multinationals mogen dan wel constant in de belangstelling staan, maar de échte motor van de economie zijn kleine en middelgrote bedrijven. Samen vormen die wereldwijd 90% van het bedrijfsleven, en gemiddeld zijn ze goed voor zo'n 60 tot 70% van de werkgelegenheid en meer dan de helft van het BNP.

Dag van het Vakcentrum
14 mei
Het Vakcentrum is "de brancheorganisatie van de zelfstandige detaillist in de foodsector en de fast moving consumer goods" (zelf invulling aan geven). En ook zij hebben een Dag.

15
september

15 sep

Eerdere edities:
In 2019: 15 september
In 2018: 16 september
In 2017: 17 september
Komende Dagen
Deze site gebruikt Cookies.