22 maart

Internationale Dag van de Zeehond

22 maart - 93 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Internationale Dag van de Zeehond

Categorie:
110-bug Dieren

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

De zeehond is een geinig dier. Lief, een beetje suffig, ongevaarlijk... Genoeg redenen om de zeehond zijn eigen Dag te geven, en die vindt plaats op 22 maart. Het is dan de Dag van de Zeehond!

Wereld Zeehondendag heeft, voor zover wij kunnen zien, geen officiële organisator die achter deze Dag staat. In plaats daarvan lijkt de Dag door de jaren heen te zijn ontstaan op sociale media en het internet, maar ook bij dierenwelzijnorganisaties en dierentuinen die de Dag aangrijpen om aandacht voor de zeehond te vragen of activiteiten te organiseren.

Kijk op deze Dag eens rond bij uw lokale dierenpark, of ga eens lekker een dagje richting de Waddenzee. Daar tiert de zeehond namelijk welig.

Op de Dag wordt ook aandacht gevraagd voor de steeds nijpendere situatie rondom de zeehond. Die heeft, zoals de meeste dieren, ernstig te lijden onder klimaatverandering en vervuiling.

Omdat de Dag geen officiële organisator heeft, is er ook geen officiële website. Wel kunt u terecht bij organisaties zoals Saturn2020, die informatie online heeft staan.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Zeehond!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Cheetah
4 december
De Cheeta (of het Jachtluipaard) is het snelste dier op aarde, een katachtige die voornamelijk in Afrika voorkomt. Het jachtluipaard is erg licht gebouwd en verschilt daarmee van jaguars of panters.

Dag van het Therapiedier
17 november
Dieren zijn een geweldige vorm van therapie voor veel verschillende ziektes en aandoeningen. Lekker met een konijn knuffelen, rennen met een hond, het helpt zowel ouderen als kinderen aan een betere gezondheid, meer sociaal contact en minder depressie.

Internationale Dag tegen Visvangst
23 maart
De mens mag dan wel door het jagen en verzamelen zijn uitgegroeid tot de grootmacht van nu, maar daar hebben we wel een hoge prijs voor betaald. Stukje bij beetje vissen we de wereldzeeën leeg.

Deze site gebruikt Cookies.