22 maart

Internationale Dag van de Zeehond

22 maart - 186 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 24 maart 12:10

Internationale Dag van de Zeehond

Categorie:
110-bug Dieren

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

De zeehond is een geinig dier. Lief, een beetje suffig, ongevaarlijk... Genoeg redenen om de zeehond zijn eigen Dag te geven, en die vindt plaats op 22 maart. Het is dan de Dag van de Zeehond!

Wereld Zeehondendag heeft, voor zover wij kunnen zien, geen officiële organisator die achter deze Dag staat. In plaats daarvan lijkt de Dag door de jaren heen te zijn ontstaan op sociale media en het internet, maar ook bij dierenwelzijnorganisaties en dierentuinen die de Dag aangrijpen om aandacht voor de zeehond te vragen of activiteiten te organiseren.

Kijk op deze Dag eens rond bij uw lokale dierenpark, of ga eens lekker een dagje richting de Waddenzee. Daar tiert de zeehond namelijk welig.

Op de Dag wordt ook aandacht gevraagd voor de steeds nijpendere situatie rondom de zeehond. Die heeft, zoals de meeste dieren, ernstig te lijden onder klimaatverandering en vervuiling.

Omdat de Dag geen officiële organisator heeft, is er ook geen officiële website. Wel kunt u terecht bij organisaties zoals Saturn2020, die informatie online heeft staan.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Zeehond!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Geleidehond
26 april
Iedere laatste woensdag van april is het de Internationale Dag van de Geleidehond. U weet wel, die trouwe en slimme viervoeters die blinden en slechtzienden van hot naar her weten te brengen zonder dat zij tegen paaltjes en bankjes op knallen.

Wereld Okapidag
18 oktober
De okapi is een gek beest dat rechtstreeks uit een Harry Potter-boek lijkt te komen. Het dier lijkt met zijn lichaam van een paard en de benen van een zebra op een vreemde fout van de natuur, maar de okapi is een hartstikke normaal dier waar niets mis mee is - maar die helaas wel bedreigd wordt van alle kanten.

Wereld Muggendag
20 augustus
Muggen zijn k*tbeesten. Dat weet iedereen die wel eens 's nachts wakker is gehouden door de gevleugelde terroristen kan dat beamen. Zelfs de organisatoren achter Wereld Muggendag weten dat.

Deze site gebruikt Cookies.