27 oktober

Wereld Ergotherapiedag

27 oktober - over 128 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Wereld Ergotherapiedag

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Ergotherapie is therapie voor patiënten die zelf niet veel meer kunnen, maar wel graag het heft in eigen handen willen blijven houden. Een ergotherapeut helpt patiënten van allerlei allooi bij simpele taken die hen een gevoel van autonomie geven, zoals aankleden, wassen of boodschappen doen.

Wereld Ergotherapiedag bestaat sinds 2010 en is bedoeld om precies die vorm van therapie aandacht te geven. Achter de Dag zit de WFOT, de World Federation of Occupational Therapists, een internationale beroepsgroep. Over de hele wereld worden op 27 oktober congressen georganiseerd, of gewoon simpele informele borrels voor ergotherapeuten. In meer dan 107 landen doen organisaties en klinieken mee met de Dag.

Alle informatie over de Dag en over ergotherapie in het algemeen kunt u vinden op de website van de WFOT.

Wens iemand een Fijne Wereld Ergotherapiedag!
Verwante Dagen

Wereld Bipolairendag
30 maart
Ieder jaar op 30 maart wordt er aandacht geschonken aan bipolaire stoornissen. 30 maart is de verjaardag van Vincent van Gogh die aan de stoornis leed.

Internationale Dag van de Eerste Hulp
14 september
Begin september vieren we de Dag van de Eerste Hulp. Deze Dag is door de ultieme eerstehulporganisatie in het leven geroepen: Het Rode Kruis. Deze internationaal opererende gezondheidsorganisatie zijn degenen die altijd als eerste ter plaatse zijn bij calamiteiten.

Wereld Astmadag
7 mei
Ieder jaar organiseert The Global Initiative for Asthma (GINA) de World Asthma Day. Op deze Dag wordt gedacht aan mensen die aan astma lijden, een ziekte waarbij het slachtoffer moeite heeft met ademen.

27
oktober

27 okt

Deze site gebruikt Cookies.