27 oktober

Wereld Ergotherapiedag

27 oktober - over 30 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 10 november 21:41

Wereld Ergotherapiedag

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Ergotherapie is therapie voor patiënten die zelf niet veel meer kunnen, maar wel graag het heft in eigen handen willen blijven houden. Een ergotherapeut helpt patiënten van allerlei allooi bij simpele taken die hen een gevoel van autonomie geven, zoals aankleden, wassen of boodschappen doen.

Wereld Ergotherapiedag bestaat sinds 2010 en is bedoeld om precies die vorm van therapie aandacht te geven. Achter de Dag zit de WFOT, de World Federation of Occupational Therapists, een internationale beroepsgroep. Over de hele wereld worden op 27 oktober congressen georganiseerd, of gewoon simpele informele borrels voor ergotherapeuten. In meer dan 107 landen doen organisaties en klinieken mee met de Dag.

Alle informatie over de Dag en over ergotherapie in het algemeen kunt u vinden op de website van de WFOT.

Wens iemand een Fijne Wereld Ergotherapiedag!
Verwante Dagen

Dag van de Medicatieveiligheid
21 maart
Er is een reden waarom artsen zo veel verdienen en waarom uw zorgverzekering zo duur is. De juiste medicijnen zijn namelijk niet alleen duur om te ontwikkelen, maar ook het toedienen van precies de juiste hoeveelheden is een sinecuur werkje waar jaren aan medische training vooraf gaan.

Internationale Dag van de Eerste Hulp
9 september
Begin september vieren we de Dag van de Eerste Hulp. Deze Dag is door de ultieme eerstehulporganisatie in het leven geroepen: Het Rode Kruis. Deze internationaal opererende gezondheidsorganisatie zijn degenen die altijd als eerste ter plaatse zijn bij calamiteiten.

Wereld Autismedag
2 april
Wereld Autismedag is in 2007 door een resolutie van de Verenigde Naties aangenomen als officiële VN-Dag. Op deze Dag zullen lidstaten van de Verenigde Naties aandacht besteden aan autisme, een hersenstoornis die tientallen miljoenen patiënten wereldwijd treft.

27
oktober

27 okt

Deze site gebruikt Cookies.