27 oktober

Wereld Ergotherapiedag

27 oktober - over 211 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 10 november 21:41

Wereld Ergotherapiedag

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Ergotherapie is therapie voor patiënten die zelf niet veel meer kunnen, maar wel graag het heft in eigen handen willen blijven houden. Een ergotherapeut helpt patiënten van allerlei allooi bij simpele taken die hen een gevoel van autonomie geven, zoals aankleden, wassen of boodschappen doen.

Wereld Ergotherapiedag bestaat sinds 2010 en is bedoeld om precies die vorm van therapie aandacht te geven. Achter de Dag zit de WFOT, de World Federation of Occupational Therapists, een internationale beroepsgroep. Over de hele wereld worden op 27 oktober congressen georganiseerd, of gewoon simpele informele borrels voor ergotherapeuten. In meer dan 107 landen doen organisaties en klinieken mee met de Dag.

Alle informatie over de Dag en over ergotherapie in het algemeen kunt u vinden op de website van de WFOT.

Wens iemand een Fijne Wereld Ergotherapiedag!
Verwante Dagen

Internationale Dag tegen Roken en Tabak
31 mei
Op 31 mei ieder jaar wordt de Internationale Anti-Tabaksdag gehouden, een Dag die door de World Health Organisation (WHO) is uitgeroepen om aandacht te besteden aan de gevaren van tabak.

Dag van de Apothekersassistent
26 september
Iedere vierde dinsdag van september vindt de Dag van de Apothekersassistent plaats. Wat we op die Dag vieren, laat zich raden: we eren de onmisbare apothekersassistent (m/v).

Internationale Dag tegen Obstetric Fistula
23 mei
De Verenigde Naties verzinnen het wel. Obstetric Fistula. Het is een niet fijne blessure die vrouwen kunnen oplopen tijdens een geboorte. Jaarlijks zijn er zo'n honderdduizend vrouwen die er mee te maken krijgen.

27
oktober

27 okt

Deze site gebruikt Cookies.