3 maart

Internationale Dag van het Gehoor

3 maart - 109 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Internationale Dag van het Gehoor

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Op 3 maart is het jaarlijks de Internationale Dag van het Gehoor. Deze Dag is in het leven geroepen door de Wereld Gezondheidsorganisatie. Dat gebruikt deze Dag om aandacht te vragen voor het belangrijke zintuig, maar voornamelijk voor de zorg die het gehoor nodig heeft en hoe dat beter kan. Met name in derdewereldlanden is er bijvoorbeeld nog veel te verbeteren op dit gebied.

De Dag van het Gehoor vraagt aandacht voor oorzorg in de lidstaten die zich hebben verenigd in de WHO. Er is ook aandacht voor de preventie van gehoorschade; volgens de WHO had dat bij 60 procent van de 360 miljoen mensen met gehoorproblemen voorkomen kunnen worden.

Tijdens de Dag zijn er wereldwijd congressen te bezoeken en wordt er informatie gegeven over oorzorg. Verwacht daarnaast ook extra mediacampagnes, bijvoorbeeld over gehoorbescherming bij concerten. Overheden en arbeidsorganisaties gebruiken de Dag om te werken aan veilige geluidsnormen op het werk.

Alle informatie is te vinden op de website van de WHO.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van het Gehoor !
Verwante Dagen

Wereld Gezondheidsdag
7 april
Op Wereld Gezondheidsdag ligt de focus op gezondheidsproblemen die grote delen van de bevolking raken. Zo worden we om de haverklap aangevallen door dingen als de Mexicaanse/varkens-/vogelgriep, recentelijk ook ebola, en laten we natuurlijk ziektes als aids en kanker niet vergeten.

Wereld Psoriasisdag
29 oktober
Wereld Psoriasis Dag wordt ieder jaar op $datum wordt gehouden. De International Federation of Psoriasis Association (IFPA) gebruikt deze datum om wereldwijd aandacht te vragen voor deze ziekte, die niet alleen de huid maar ook de gewrichten aantast.

Wereld Hemofiliedag
17 april
Hemofilie is een ziekte waarbij het lichaam faalt om bloed te laten stollen als er een wond ontstaat. Dit is een vervelende ziekte waarbij ziekenhuisopname af en toe onvermijdelijk is, soms zelfs al bij de kleinste wondjes.

3
maart

3 mrt

Deze site gebruikt Cookies.