3 maart

Internationale Dag van het Gehoor

3 maart - 201 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 26 februari 21:01

Internationale Dag van het Gehoor

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Op 3 maart is het jaarlijks de Internationale Dag van het Gehoor. Deze Dag is in het leven geroepen door de Wereld Gezondheidsorganisatie. Dat gebruikt deze Dag om aandacht te vragen voor het belangrijke zintuig, maar voornamelijk voor de zorg die het gehoor nodig heeft en hoe dat beter kan. Met name in derdewereldlanden is er bijvoorbeeld nog veel te verbeteren op dit gebied.

De Dag van het Gehoor vraagt aandacht voor oorzorg in de lidstaten die zich hebben verenigd in de WHO. Er is ook aandacht voor de preventie van gehoorschade; volgens de WHO had dat bij 60 procent van de 360 miljoen mensen met gehoorproblemen voorkomen kunnen worden.

Tijdens de Dag zijn er wereldwijd congressen te bezoeken en wordt er informatie gegeven over oorzorg. Verwacht daarnaast ook extra mediacampagnes, bijvoorbeeld over gehoorbescherming bij concerten. Overheden en arbeidsorganisaties gebruiken de Dag om te werken aan veilige geluidsnormen op het werk.

Alle informatie is te vinden op de website van de WHO.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van het Gehoor !
Verwante Dagen

Draag-Rood-dag
29 september
In de week van Dress Red Day - ieder jaar op 29 september - organiseert de Hartstichting allerlei activiteiten om stil te staan bij de impact van Hart- en Vaatziekten.

Wereld Gezondheidsdag
7 april
Op Wereld Gezondheidsdag ligt de focus op gezondheidsproblemen die grote delen van de bevolking raken. Zo worden we om de haverklap aangevallen door dingen als de Mexicaanse/varkens-/vogelgriep, recentelijk ook ebola, en laten we natuurlijk ziektes als aids en kanker niet vergeten.

Internationale Dag van de Clusterhoofdpijn
21 maart
Weinig dingen kunnen zo pijnlijk zijn als een snoeiharde hoofdpijn, en sommige van die hoofdpijnen zijn niet zomaar met een paracetamolletje op te lossen.

3
maart

3 mrt

Komende Dagen
Wereld Neushoorndag
Wereld Neushoorndag
22 september
Wereld Bidag
Wereld Bidag
23 september
Deze site gebruikt Cookies.