3 maart

Internationale Dag van het Gehoor

3 maart - 26 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 26 februari 21:01

Internationale Dag van het Gehoor

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Op 3 maart is het jaarlijks de Internationale Dag van het Gehoor. Deze Dag is in het leven geroepen door de Wereld Gezondheidsorganisatie. Dat gebruikt deze Dag om aandacht te vragen voor het belangrijke zintuig, maar voornamelijk voor de zorg die het gehoor nodig heeft en hoe dat beter kan. Met name in derdewereldlanden is er bijvoorbeeld nog veel te verbeteren op dit gebied.

De Dag van het Gehoor vraagt aandacht voor oorzorg in de lidstaten die zich hebben verenigd in de WHO. Er is ook aandacht voor de preventie van gehoorschade; volgens de WHO had dat bij 60 procent van de 360 miljoen mensen met gehoorproblemen voorkomen kunnen worden.

Tijdens de Dag zijn er wereldwijd congressen te bezoeken en wordt er informatie gegeven over oorzorg. Verwacht daarnaast ook extra mediacampagnes, bijvoorbeeld over gehoorbescherming bij concerten. Overheden en arbeidsorganisaties gebruiken de Dag om te werken aan veilige geluidsnormen op het werk.

Alle informatie is te vinden op de website van de WHO.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van het Gehoor !
Verwante Dagen

Internationale Dag van het Vrouwencondoom
16 september
Condooms zijn inmiddels zo'n gemeengoed geworden dat er vaak reclame voor op tv komt, maar er is een vorm van het voorbehoedsmiddel waar je maar weinig over hoort: Het vrouwencondoom.

Internationale Dag van de Handhygiëne
5 mei
Na het poepen en plassen, altijd handen wassen!" luidt het eeuwenoude credo waarmee moeders ons vroeger al behoedde voor enge ziektes die voort konden komen uit slechte handhygiëne.

Internationale Dag van de Schildklier
25 mei
Vraag ons om uit ons hoofd te vertellen wat een schildklier precies doet en we moeten u het antwoord schuldig blijven. Iets met gal? Nee, dat is de galblaas.

3
maart

3 mrt

Deze site gebruikt Cookies.