14 november

Internationale Dag van de Gebruiksvriendelijkheid

14 november - over 211 dagen elk jaar op een andere datum
Aangepast op 20 maart 11:22

Internationale Dag van de Gebruiksvriendelijkheid

Categorie:
151-telescope Wetenschap en techniek

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Technologie is te moeilijk te bedienen. Dat stellen de organisatoren van de Internationale Dag van de Gebruiksvriendelijkheid, die daarom deze Dag op hebben gericht. "Een mobiele telefoon zou net zo gemakkelijk te bedienen moeten zijn als een deurklink", stellen zij op hun website.

Op deze Dag wordt wereldwijd aandacht geworven voor het voorop stellen van de gebruiksvriendelijkheid van technologische producten. Want zeg nou zelf, al die afstandsbedieningen met die vele knopjes, daar wordt toch niemand wijs uit?! Op de FijneDagVan-redactie hebben we er maar liefst 4 nodig om onze enorme flatscreen LCD te bedienen! Absurd.

De Dag van de Gebruiksvriendelijkheid is in 2005 opgericht door de Usability Professionals' Association (UPA), om te zorgen dat wereldwijd meer technologische uitvindingen toegankelijker zijn voor mensen. Ieder jaar worden daarom over heel de wereld initiatieven ondersteund om gebruiksvriendelijkheid te promoten. Ook in Nederland zijn er evenementen te vinden! Iedereen kan er aan meedoen, kijk gewoon op de website!

Verwante Dagen

Internationale Dag van de Burgerluchtvaart
7 december
Al sinds de tijden van Copernicus droomt de mensheid van het vliegen. Sterker nog, dat gebeurde al  in Biblische tijden . Nadat we onze nekken eeuwenlang hebben verkrampt met omhoog kijken, was het in 1903 dan echt zover.

Internationale Dag van de Ruimtevaart
12 april
Op 12 april begon de ruimterace pas echt goed: Toen werd de Rus Yuri Gagarin de eerste mens ter wereld die buiten onze dampkring geraakte, en van daaruit ging het eventjes heel hard met de race om de ruimte.

Internationale Dag tegen Nucleaire Experimenten
29 augustus
Hiroshima, Nagasaki, dingen die we niet meer mee willen maken. Niemand. Noord-Korea met zijn Nucleaire Experimenten, bah. in 1945 zijn we ooit met testen begonnen, en het is nooit opgehouden.

14
november

14 nov

Deze site gebruikt Cookies.