7 november

Internationale Dag van de Gebruiksvriendelijkheid

7 november - over 288 dagen elke 1e donderdag van november
In 2020 op 5 november
Aangepast op 30 november 00:00

Internationale Dag van de Gebruiksvriendelijkheid

Categorie:
151-telescope Wetenschap en techniek

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Technologie is te moeilijk te bedienen. Dat stellen de organisatoren van de Internationale Dag van de Gebruiksvriendelijkheid, die daarom deze Dag op hebben gericht. "Een mobiele telefoon zou net zo gemakkelijk te bedienen moeten zijn als een deurklink", stellen zij op hun website.

Op deze Dag wordt wereldwijd aandacht geworven voor het voorop stellen van de gebruiksvriendelijkheid van technologische producten. Want zeg nou zelf, al die afstandsbedieningen met die vele knopjes, daar wordt toch niemand wijs uit?! Op de FijneDagVan-redactie hebben we er maar liefst 4 nodig om onze enorme flatscreen LCD te bedienen! Absurd.

De Dag van de Gebruiksvriendelijkheid is in 2005 opgericht door de Usability Professionals' Association (UPA), om te zorgen dat wereldwijd meer technologische uitvindingen toegankelijker zijn voor mensen. Ieder jaar worden daarom over heel de wereld initiatieven ondersteund om gebruiksvriendelijkheid te promoten. Helaas zit Nederland daar niet bij, maar waarom zou U zelf geen activiteit beginnen? Iedereen kan er aan meedoen, kijk gewoon op de website!

Verwante Dagen

Wereld Loodgietersdag
11 maart
Loodgieters krijgen vaak niet de erkenning die ze verdienen. Ze worden vaak stereotiep weggezet, maar daardoor vergeten we nog wel eens dat De Loodgieter in onze maatschappij een onmisbare rol heeft.

Wereld Darwin-Dag
12 februari
Ieder jaar op 12 februari vieren we Wereld Darwin-dag, een Dag die volledig in het teken staat van wetenschapper Charles Darwin. Die naam kent u ongetwijfeld van de Evolutietheorie Van Darwin, de leer dat alle levensvormen zijn geëvolueerd zijn vanuit kleine microscopische beestjes.

Internationale Dag van de Meteorologie
23 maart
In 1950 werd de eerste conventie van de World Meteorological Organization gehouden, en naar aanleiding daarvan werd ook op 23 maart elk jaar de Internationale Dag van de Meteorologie gehouden.

7
november

7 nov

Deze site gebruikt Cookies.