9 november

Internationale Dag van de Gebruiksvriendelijkheid

9 november - over 46 dagen elke 2e donderdag van november
In 2024 op 14 november
Aangepast op 10 december 15:51

Internationale Dag van de Gebruiksvriendelijkheid

Categorie:
31-ipod Technologie

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Technologie is te moeilijk te bedienen. Dat stellen de organisatoren van de Internationale Dag van de Gebruiksvriendelijkheid, die daarom deze Dag op hebben gericht. "Een mobiele telefoon zou net zo gemakkelijk te bedienen moeten zijn als een deurklink", stellen zij op hun website.

Op deze Dag wordt wereldwijd aandacht geworven voor het voorop stellen van de gebruiksvriendelijkheid van technologische producten. Want zeg nou zelf, al die afstandsbedieningen met die vele knopjes, daar wordt toch niemand wijs uit?! Op de FijneDagVan-redactie hebben we er maar liefst 4 nodig om onze enorme flatscreen LCD te bedienen! Absurd.

De Dag van de Gebruiksvriendelijkheid is in 2005 opgericht door de Usability Professionals' Association (UPA), om te zorgen dat wereldwijd meer technologische uitvindingen toegankelijker zijn voor mensen. Ieder jaar worden daarom over heel de wereld initiatieven ondersteund om gebruiksvriendelijkheid te promoten. Ook in Nederland zijn er evenementen te vinden! Iedereen kan er aan meedoen, kijk gewoon op de website!

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Gebruiksvriendelijkheid!
Verwante Dagen

Wereld Wachtwoorddag
4 mei
Het wachtwoord is uw belangrijkste redmiddel tegen hackers en ander digitaal gespuis. Al uw gevoelige informatie, uw emails, bankrekeningen, persoonlijke berichtjes en sociale netwerken zijn enkel afgeschermd van de buitenwereld door een korte reeks letters, cijfers en leestekens.

Internationale Dag van de Afkoeling
26 juni
U woont in een huis, en dat huis is een soort kast die u verwarmt terwijl het buiten koud is. Maar in die kast heeft u weer een kleinere kast staan die uw bederfelijke waren koud houdt.

9
november

9 nov

Eerdere edities:
In 2022: 10 november
In 2020: 12 november
In 2019: 14 november
Deze site gebruikt Cookies.