8 november

Internationale Dag van de Gebruiksvriendelijkheid

8 november - 13 dagen geleden elke 2e donderdag van november
In 2019 op 14 november
Aangepast op 30 november 00:00

Internationale Dag van de Gebruiksvriendelijkheid

Categorie:
151-telescope Wetenschap en techniek

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Technologie is te moeilijk te bedienen. Dat stellen de organisatoren van de Internationale Dag van de Gebruiksvriendelijkheid, die daarom deze Dag op hebben gericht. "Een mobiele telefoon zou net zo gemakkelijk te bedienen moeten zijn als een deurklink", stellen zij op hun website.

Op deze Dag wordt wereldwijd aandacht geworven voor het voorop stellen van de gebruiksvriendelijkheid van technologische producten. Want zeg nou zelf, al die afstandsbedieningen met die vele knopjes, daar wordt toch niemand wijs uit?! Op de FijneDagVan-redactie hebben we er maar liefst 4 nodig om onze enorme flatscreen LCD te bedienen! Absurd.

De Dag van de Gebruiksvriendelijkheid is in 2005 opgericht door de Usability Professionals' Association (UPA), om te zorgen dat wereldwijd meer technologische uitvindingen toegankelijker zijn voor mensen. Ieder jaar worden daarom over heel de wereld initiatieven ondersteund om gebruiksvriendelijkheid te promoten. Helaas zit Nederland daar niet bij, maar waarom zou U zelf geen activiteit beginnen? Iedereen kan er aan meedoen, kijk gewoon op de website!

Verwante Dagen

Wereld Loodgietersdag
11 maart
Loodgieters krijgen vaak niet de erkenning die ze verdienen. Ze worden vaak stereotiep weggezet, maar daardoor vergeten we nog wel eens dat De Loodgieter in onze maatschappij een onmisbare rol heeft.

Internationale Dag van de Fotografie
19 augustus
Foto's maken is de laatste jaren voor iedereen bijzonder toegankelijk geworden. Zijn het niet de immer dalende prijzen van camera's, dan zijn het wel de steeds betere camera's die we in telefoons stoppen.

Internationale Dag van de Wetenschap
10 november
De Verenigde Naties vinden ook Wetenschap belangrijk. Reden genoeg om 10 november tot World Science Day uit te roepen. En dan met de focus op vrede en ontwikkeling uiteraard.

8
november

8 nov

Komende Dagen
Dag van het Dak
Dag van het Dak
25 november
Deze site gebruikt Cookies.