4 mei

Wereld Wachtwoorddag

4 mei - 78 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Wereld Wachtwoorddag

Categorie:
31-ipod Technologie

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Het wachtwoord is uw belangrijkste redmiddel tegen hackers en ander digitaal gespuis. Al uw gevoelige informatie, uw emails, bankrekeningen, persoonlijke berichtjes en sociale netwerken zijn enkel afgeschermd van de buitenwereld door een korte reeks letters, cijfers en leestekens. Iemand die die tekens weet te kraken weet álles over u. Waarom kiezen mensen dan nog steeds voor '1234' of 'wachtwoord' als wachtwoord? Op Wereld Wachtwoorddag, dit jaar op 4 mei, kijken we naar wat sterke wachtwoorden zijn en hoe u uw online accounts beter kunt beveiligen.

De bedoeling van Wereld Wachtwoorddag is om de gemiddelde internetgebruiker te leren zijn accounts beter te beschermen. Tijdens de Dag kunt u leren waar een goed wachtwoord aan moet voldoen, hoe u wachtwoordmanagers zoals LastPass kunt gebruiken, en hoe u tweestapsverificatie aan zet.

Voor tips, én om te zien hoe u meer kunt leren, kunt u beginnen te kijken op www.passwordday.org.

Wens iemand een Fijne Wereld Wachtwoorddag!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Afkoeling
26 juni
U woont in een huis, en dat huis is een soort kast die u verwarmt terwijl het buiten koud is. Maar in die kast heeft u weer een kleinere kast staan die uw bederfelijke waren koud houdt.

Internationale Dag van de Gebruiksvriendelijkheid
14 november
Technologie is te moeilijk te bedienen. Dat stellen de organisatoren van de Internationale Dag van de Gebruiksvriendelijkheid, die daarom deze Dag op hebben gericht.

Wereld Typdag
8 januari
Ieder jaar is het op 8 januari Wereld Typdag om het digitaal geschreven woord in het zonnetje te zetten. Snel en nauwkeurig typen bespaart namelijk zeeën van tijd en het is voor je werk natuurlijk ideaal om dit goed te kunnen.

4
mei

4 mei

Komende Dagen
Roze Maandag
Roze Maandag
22 juli
Deze site gebruikt Cookies.