4 mei

Wereld Wachtwoorddag

4 mei - 144 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 10 november 21:41

Wereld Wachtwoorddag

Categorie:
31-ipod Technologie

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Het wachtwoord is uw belangrijkste redmiddel tegen hackers en ander digitaal gespuis. Al uw gevoelige informatie, uw emails, bankrekeningen, persoonlijke berichtjes en sociale netwerken zijn enkel afgeschermd van de buitenwereld door een korte reeks letters, cijfers en leestekens. Iemand die die tekens weet te kraken weet álles over u. Waarom kiezen mensen dan nog steeds voor '1234' of 'wachtwoord' als wachtwoord? Op Wereld Wachtwoorddag, dit jaar op 4 mei, kijken we naar wat sterke wachtwoorden zijn en hoe u uw online accounts beter kunt beveiligen.

De bedoeling van Wereld Wachtwoorddag is om de gemiddelde internetgebruiker te leren zijn accounts beter te beschermen. Tijdens de Dag kunt u leren waar een goed wachtwoord aan moet voldoen, hoe u wachtwoordmanagers zoals LastPass kunt gebruiken, en hoe u tweestapsverificatie aan zet.

Voor tips, én om te zien hoe u meer kunt leren, kunt u beginnen te kijken op www.passwordday.org.

Wens iemand een Fijne Wereld Wachtwoorddag!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Afkoeling
26 juni
U woont in een huis, en dat huis is een soort kast die u verwarmt terwijl het buiten koud is. Maar in die kast heeft u weer een kleinere kast staan die uw bederfelijke waren koud houdt.

Internationale Dag van de Gebruiksvriendelijkheid
9 november
Technologie is te moeilijk te bedienen. Dat stellen de organisatoren van de Internationale Dag van de Gebruiksvriendelijkheid, die daarom deze Dag op hebben gericht.

Deze site gebruikt Cookies.