Jaar van de Jongeren


2018
Aangepast op 20 januari 13:36

De jeugd heeft de toekomst. Dat vinden ze ook in Schotland, waar in 2018 het Jaar van de Jongeren wordt gehouden - of, zoals ze het daar zeggen, 'Bliadhna na h-òigridh' (in het Gaelisch).


Tijdens het Jaar van de Jongeren, of het Jaar van de Jeugd, wordt aandacht gegeven aan de prestaties, kansen en bedreigingen van jonge mensen in het land. Dat gebeurt rondom zes thema's zoals cultuur, educatie en gezondheid. Er zijn evenementen en activiteiten waarop jongeren kunnen bewijzen wat zij doen, er worden stimuleringsprogramma's opgezet om jongeren meer kansen te geven, en speciale projecten voor en door jongeren worden in het zonnetje gezet.

Wie meer over het Jaar wil weten of het programma wil bekijken kan terecht op deze website, of hou op sociale media de hashtag #YOYP2018 in de gaten.

2018 is niet alleen het Jaar van de Jongeren, maar ook het Jaar van de Vogel, het Jaar van de Wiskundige Biologie, het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed, het Jaar van het Rif, het Jaar van de Betwisting, en het Jaar van de Huiszwaluw.
Meer informatie


Deze site gebruikt Cookies.