Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed


2018
Aangepast op 20 januari 13:32

Als we eerlijk zijn mogen we toch wel concluderen dat Europa het beste continent van de wereld is, toch? Machtig, alles goed geregeld, en we hebben een geweldige cultuur die eeuwen het verleden in gaat. Op die manier zijn we allemaal wel hetzelfde, maar ook heel anders, en dat laatste staat in 2018 centraal tijdens het Europese Jaar van het Cultureel Erfgoed.


Het Jaar van het Cultureel Erfgoed vindt in heel 2018 plaats en is bedoeld om stil te staan bij de cultuur die Europa zo divers maakt. Tegelijkertijd wordt aandacht gevraagd voor het vraagstuk over hoe Europa's erfgoed ook in de toekomst nog sterk kan blijven. De slogan van het jaar is dan ook niet voor niets: "Our heritgage: Where the past meets the future" ("Ons erfgoed: waar het verleden de toekomst ontmoet").

Tijdens het jaar wordt er op zowel nationaal als internationaal én op lokaal niveau gekeken naar culturele aspecten van de samenleving. Museums hebben extra tentoonstellingen, er worden evenementen georganiseerd en voorlichting gegeven, allemaal rondom de vraag hoe onze cultuur alle aspecten van ons leven bepaald, van opvoeding tot ons eten. Daarnaast wil de EU meer aandacht voor de rol van ons culturele erfgoed op de toekomstige generatie en hoe dat ons tot op de dag van vandaag nog beïnvloed.

Het Jaar is in het leven geroepen door de Europese Unie, en u kunt het online volgen onder de hashtag #EuropeForCulture. Als u liever naar een gewone website wilt voor informatie, dan kunt u terecht op Europe.eu.

2018 is niet alleen het Jaar van het Cultureel Erfgoed, maar ook het Jaar van de Vogel, het Jaar van de Wiskundige Biologie, het Jaar van het Rif, het Jaar van de Betwisting, het Jaar van de Huiszwaluw, en het Jaar van de Jongeren.Meer informatie


Deze site gebruikt Cookies.