Internationaal Jaar van de Vogel


2018
Aangepast op 20 januari 13:31

2018 is het Internationale Jaar van de Vogel, en dat heeft een goede reden: dit jaar is namelijk de 100e verjaardag van het Verdrag Voor Trekvogels. De Migratatory Bird Treaty Act werd in 2018 ondertekend door landen van de Verenigde Naties, en is bedoeld om met name trekvogels te beschermen. Vogels die naar het zuiden vliegen om te overwinteren komen regelmatig terecht in landen waar het minder goed geregeld is voor de dieren, waardoor ze sneller ziek worden of zelfs kunnen sterven. Het Verdrag Voor Trekvogels is bedoeld om de bescherming van vogels beter te kunnen regelen.


Het VN-verdrag ten spijt is het Internationale Jaar van de Vogel geen initiatief van de Verenigde Naties, maar van National Geographic. Tijdens het jaar staan vogels vaker centraal in het tijdschrift, maar er wordt ook voorlichting gegeven over hoe iedereen de leefomgeving van de vogel kan verbeteren en wat er moet worden gedaan om wetten in stand te houden. Nu al wordt dat in Amerika bijvoorbeeld bedreigd omdat Donald Trump zo'n wet maar onzin vindt.

Wilt u meer informatie over het Jaar van de Vogel, of zien wat er allemaal voor evenementen worden gehouden, dan kunt u kijken op de website van National Geographic.

2018 is niet alleen het Jaar van de Vogel, maar ook het Jaar van de Wiskundige Biologie, het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed, het Jaar van het Rif, het Jaar van de Betwisting, het Jaar van de Huiszwaluw, en het Jaar van de Jongeren.
Meer informatie


Deze site gebruikt Cookies.