Jaar van de Wiskundige Biologie


2018
Aangepast op 20 januari 13:32

We schamen ons niet en durven het best te zeggen: We hebben hier geen idee wat 'wiskundige biologie' precies inhoudt. Ongetwijfeld zijn er knappere koppen dan wij die waanzinnig gepassioneerd zijn over het onderwerp, maar voor ons zijn de begrippen wiskunde en biologie twee verschillende concepten. Misschien is dat ook niet zo erg, want we hebben een heel jaar om erachter te komen wat het precies inhoudt. 2018 is namelijk het Jaar van de Wiskundige Biologie.


Het 'Year of Mathematical Biology is in het leven geroepen door de Europese Gemeenschap voor Wiskundige en Theoretische Biologie, dat met het Jaar 'aandacht wil vragen voor het groeiende belang van wiskunde op de biologie en levenswetenschappen' - en ook daarvan snappen we niet helemaal wat het betekent, maar ook hier hebben we 365 dagen om erachter te komen.

Er zijn in ieder geval genoeg momenten om de achterliggende gedachte van het Jaar te ontdekken, want dat zit vol met symposia, congressen en campagnes om het onderwerp in het licht te zetten.

Mocht u daar interesse in hebben, kijk dan op de website om het hele programma te zien en uzelf in het onderwerp te verdiepen.

2018 is niet alleen het Jaar van de Wiskundige Biologie, maar ook het Jaar van de Vogel, het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed, het Jaar van het Rif, het Jaar van de Betwisting, het Jaar van de Huiszwaluw, en het Jaar van de Jongeren.
Meer informatie


Deze site gebruikt Cookies.