7 maart

Dag van de Dwerg

7 maart - 198 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 13 januari 21:22

Dag van de Dwerg

Categorie:
110-bug Dieren

Waar gevierd:
Lokaal

Bron:
Deze website

Laten we eerst voorop stellen dat de Dag van de Dwerg géén Dag is voor kleine mensen, maar voor dwergkonijnen. Voor sommigen wellicht een anti-climax, voor de minder groten onder ons dan weer een opluchting.

De Dag van de Dwerg is een bijeenkomst van (dwerg)konijnenliefhebbers uit Nederland, die daar alle ins en outs over hun geliefde huisdier willen weten of hun konijn zelf tentoon willen stellen. Zo zijn er keuringen door gecertificeerde konijnenkeurders, maar worden er ook konijnen verkocht en kan er advies worden ingewonnen door experts. Het volledige programma is via de website te downloaden.

De Dag is georganiseerd door de Nationale Polen- en Kleurdwergenclub. Er is niet veel informatie beschikbaar op hun website, maar kijk er toch maar eens op.

Wens iemand een Fijne Dag van de Dwerg!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Zeeschildpad
16 juni
Wereldzeeschildpaddag wordt gevierd op 16 juni. Maar met 8 miljoen ton plastic dat jaarlijks in onze oceanen wordt gedumpt, worden deze verbazingwekkende wezens bedreigd.

Internationale Dag van de Aap
14 december
Laten we wel wezen: De aap is het leukste dier dat er bestaat. Grappig, slim, lief... Niet heel gek dus dat er een speciale Dag wordt gewijd aan de vrolijke boombewoners, en dat gebeurt op 14 december tijdens de Internationale Dag van de Aap.

Internationale Dag tegen Proefdieren
24 april
De Internationale Dag Tegen Dierproeven (in het Engels: World Day For Animals In Laboratories), staat onder meer namen bekend, maar de intentie komt overal overeen: deze Dag geeft het signaal dat dierproeven in laboratoria moeten stoppen!

7
maart

7 mrt

Eerdere edities:
In 2019: 2 maart
In 2018: 3 maart
In 2017: 4 maart
Komende Dagen
Wereld Bidag
Wereld Bidag
23 september
Wereld Gorilladag
24 september
Deze site gebruikt Cookies.