7 maart

Dag van de Dwerg

7 maart - 22 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 13 januari 21:22

Dag van de Dwerg

Categorie:
110-bug Dieren

Waar gevierd:
Lokaal

Bron:
Deze website

Laten we eerst voorop stellen dat de Dag van de Dwerg géén Dag is voor kleine mensen, maar voor dwergkonijnen. Voor sommigen wellicht een anti-climax, voor de minder groten onder ons dan weer een opluchting.

De Dag van de Dwerg is een bijeenkomst van (dwerg)konijnenliefhebbers uit Nederland, die daar alle ins en outs over hun geliefde huisdier willen weten of hun konijn zelf tentoon willen stellen. Zo zijn er keuringen door gecertificeerde konijnenkeurders, maar worden er ook konijnen verkocht en kan er advies worden ingewonnen door experts. Het volledige programma is via de website te downloaden.

De Dag is georganiseerd door de Nationale Polen- en Kleurdwergenclub. Er is niet veel informatie beschikbaar op hun website, maar kijk er toch maar eens op.

Wens iemand een Fijne Dag van de Dwerg!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Vogelmigratie
9 mei
Dat vogels ieder jaar op en neer vliegen van warme naar koude oorden leerden we vroeger op de basisschool al. Tijdens de grote vogeltrek vliegen vogels jaarlijks naar het warme zuiden, maar rond mei komen zij weer terug naar ons land waar het kwik dan weer stijgt.

Wereld Kwallendag
3 november
Schijnbaar is het op 3 november ieder jaar Wereld Kwallendag. Onze bedrijfsleider is een kwal, maar dit gaat natuurlijk over kwallen in de zee. Zoals de oorkwal, de parelkwal en menig ander kwal.

Wereld Okapidag
18 oktober
De okapi is een gek beest dat rechtstreeks uit een Harry Potter-boek lijkt te komen. Het dier lijkt met zijn lichaam van een paard en de benen van een zebra op een vreemde fout van de natuur, maar de okapi is een hartstikke normaal dier waar niets mis mee is - maar die helaas wel bedreigd wordt van alle kanten.

7
maart

7 mrt

Eerdere edities:
In 2019: 2 maart
In 2018: 3 maart
In 2017: 4 maart
Komende Dagen
Wereld Backupdag
Wereld Backupdag
31 maart
Dag van de Grap
Dag van de Grap
1 april
Deze site gebruikt Cookies.