20 maart

Internationale Dag van de Mus

20 maart - 188 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 19 maart 17:30

Internationale Dag van de Mus

Categorie:
110-bug Dieren

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

De mus is het razendsnelle, kleine vogeltje dat in Nederland veelvuldig voorkomt. Wat zeggen we, wereldwijd is het een van de populairste vogeltjes, en dat verdient zeker een eigen Dag. World Sparrow Day draait om de wel 49 soorten mussen die er wereldwijd bestaan in de familie van de familie Passeridae, waarvan de huismus de bekendste en meestvoorkomende is.

Er is een mussenstichting en een mussenstartpagina, die allemaal draaien om de vogel. Dit soort instanties en organisaties kijkt naar de status van de mus die, net als zoveel dieren, wordt bedreigd door klimaatverandering en stikstofproblematiek. Mensen die werken met deze vogels kunnen op deze Dag samenkomen, netwerken, en ideeën op doen. Verwacht naast deze professionele samenkomsten ook rapporten in de media over hoe het gaat met de mus, en uw lokale natuurvereniging kan ook rondleidingen verzorgen of voorlichtingen geven.

Over de herkomst van de Dag kunt u hier alles lezen. Verder is er een pagina op wikipedia. En is dit een leuke mussenblog.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Mus!
Verwante Dagen

Internationale Dag van het Gekweekte Dier
2 oktober
Net twee dagen voor dierendag geven we aandacht aan een specifieke groep dieren: de boerderijdieren. De dieren die worden geproduceerd voor de slacht zeg maar; zoals varkens, runderen, en kippen.

Wereld Bijendag
20 mei
Om de aandacht te vestigen op het belang van bestuivers, de bedreigingen waarmee zij worden geconfronteerd en hun bijdrage aan duurzame ontwikkeling, heeft de VN $datum uitgeroepen tot Wereld Bijendag.

Internationale Dag van de Cheetah
4 december
De Cheeta (of het Jachtluipaard) is het snelste dier op aarde, een katachtige die voornamelijk in Afrika voorkomt. Het jachtluipaard is erg licht gebouwd en verschilt daarmee van jaguars of panters.

Deze site gebruikt Cookies.