20 maart

Internationale Dag van de Mus

20 maart - 126 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Internationale Dag van de Mus

Categorie:
110-bug Dieren

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

De mus is het razendsnelle, kleine vogeltje dat in Nederland veelvuldig voorkomt. Wat zeggen we, wereldwijd is het een van de populairste vogeltjes, en dat verdient zeker een eigen Dag. World Sparrow Day draait om de wel 49 soorten mussen die er wereldwijd bestaan in de familie van de familie Passeridae, waarvan de huismus de bekendste en meestvoorkomende is.

Er is een mussenstichting en een mussenstartpagina, die allemaal draaien om de vogel. Dit soort instanties en organisaties kijkt naar de status van de mus die, net als zoveel dieren, wordt bedreigd door klimaatverandering en stikstofproblematiek. Mensen die werken met deze vogels kunnen op deze Dag samenkomen, netwerken, en ideeën op doen. Verwacht naast deze professionele samenkomsten ook rapporten in de media over hoe het gaat met de mus, en uw lokale natuurvereniging kan ook rondleidingen verzorgen of voorlichtingen geven.

Over de herkomst van de Dag kunt u hier alles lezen. Verder is er een pagina op wikipedia. En is dit een leuke mussenblog.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Mus!
Verwante Dagen

Internationale Kattendag
8 augustus
De kat is een van de leukste huisdieren die er zijn. Je kunt altijd leuk spelen met de schattige en speelse vierpotigen, maar tegelijkertijd heb je er weinig omkijken naar omdat katten zichzelf prima kunnen redden.

Internationale Dag van de Pinguin
25 april
Zijn pinguïns niet schitterend? Van de nobele keizerspinguïn tot de minder majestueuze kleine vogels, de pinguïn staat symbool voor hoe het meest zuidelijke continent helemaal niet alleen koud en dor is.

Wereld Hagedissendag
14 augustus
Hagedissen zijn nuttige dieren in veel ecosystemen, maar het zijn ook prima huisdieren waarmee je veel indruk op nietsvermoedende bezoekers kunt maken.

20
maart

20 mrt

Deze site gebruikt Cookies.