13 april

Internationale Dag van de Dans

aandacht13 april - 100 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 28 april 17:31

Internationale Dag van de Dans

Categorie:
85-trophy Sport

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

13 april is een vrolijke Dag. We mogen dan namelijk ongeneneerd op straat de rumba, de cha-cha-cha, de jive en de macarena doen. Het is dan namelijk Internationale Dag Van De Dans! Deze Dag is bedoeld om mensen die normaal niet met dansen bezig zijn bekend te maken met deze vorm van kunst. Toegegeven, die is tegenwoordig een stuk minder geliefd (en vaak een stuk belachelijker), maar daarom niet minder belangrijk!

De International Dance Council (Counseil International de la Danse/CID) in 1982 de Dag Van De Dans in het leven geroepen. Op deze Dag laten (semi-)professionele en amateurdansers hun kunsten overal ter wereld zien om zo meer mensen geinteresseerd te krijgen in deze sport.

Op www.worlddanceday.org staat alle informatie over wat er allemaal gedaan kan worden.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Dans!
Verwante Dagen

Dag van de Fysiotherapeut
16 november
16 november vindt de Dag van de Fysiotherapeut plaats - niet te verwarren overigens met de Internationale Dag van de Fysiotherapeut, die vindt op 8 september plaats.

Internationale Dag van de Sneeuw
20 januari
De Fédération Internationale de Ski (FIS) organiseert jaarlijks de Internationale Dag van de Sneeuw. In het begin van ieder jaar wordt iedereen aangespoord om de latten weer onder te binden en op wintersport te gaan.

Dag van de Materiaalman
24 september
Natuurlijk zijn de voetballers belangrijk. En ja, de trainer heeft ook een groot aandeel in het voetbal. Maar er is één man die nooit wordt genoemd in het succes van een sportclub: De materiaalman.

13
april

13 apr

Eerdere edities:
In 2018: 29 april
In 2017: 29 april
In 2016: 29 april
Deze site gebruikt Cookies.