23 mei

Nationale Schoolschaakdag

23 mei - over 89 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Nationale Schoolschaakdag

Categorie:
85-trophy Sport

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Met denksporten kun je niet vroeg genoeg beginnen. Met name het schaakspel traint de grijze massa van kinderen op een ongekende wijze. Kinderen kunnen op 23 mei het spel beter onder de knie krijgen, want het is dan de Nationale Schoolschaakdag.

De Nationale Schoolschaakdag vindt in 2023 voor het eerst plaats. Het is een Dag waarop scholen eigen schaakevenementen organiseren. Dat kunnen lessen zijn, maar ook wedstrijden, schoolcompetities, of zelfs simultaanwedstrijden met grootmeesters die het opnemen tegen tientallen leerlingen.

De Dag wordt in 2023 voor het eerst gevierd omdat de Koninklijke Nederlandse Schaakbond dat jaar 150 jaar bestaat. Zij zijn dan ook de organisator van de Dag. Heel veel informatie is er nog niet te vinden op de website, maar hou deze pagina in de gaten voor updates.

Wens iemand een Fijne Nationale Schoolschaakdag!
Verwante Dagen

Wereld Tafeltennisdag
23 april
Er is iets hypnotiserends aan het kijken naar een klein plastic balletje dat over een tafel heen en weer wordt getikt door twee personen met batjes in hun hand.

Internationale Sportdag voor Ontwikkeling en Vrede
6 april
De Dag van Sport voor Ontwikkeling en Vrede is bedoeld om te gaan sporten, om te laten zien hoe belangrijk sport kan zijn voor verbroedering en vrede op de wereld.

Internationale Dag van de Sneeuw
21 januari
De Fédération Internationale de Ski (FIS) organiseert jaarlijks de Internationale Dag van de Sneeuw. In het begin van ieder jaar wordt iedereen aangespoord om de latten weer onder te binden en op wintersport te gaan, en te genieten van de sneeuw - zolang dat nog bestaat nu de aarde dagelijks bloedheet wordt.

23
mei

23 mei

Komende Dagen
Wereld Anosmiedag
Wereld Anosmiedag
27 februari
Wereld RSI-Dag
Wereld RSI-Dag
28 februari
Deze site gebruikt Cookies.