23 mei

Nationale Schoolschaakdag

23 mei - 16 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 21 mei 21:21

Nationale Schoolschaakdag

Categorie:
85-trophy Sport

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Met denksporten kun je niet vroeg genoeg beginnen. Met name het schaakspel traint de grijze massa van kinderen op een ongekende wijze. Kinderen kunnen op 23 mei het spel beter onder de knie krijgen, want het is dan de Nationale Schoolschaakdag.

De Nationale Schoolschaakdag vindt in 2023 voor het eerst plaats. Het is een Dag waarop scholen eigen schaakevenementen organiseren. Dat kunnen lessen zijn, maar ook wedstrijden, schoolcompetities, of zelfs simultaanwedstrijden met grootmeesters die het opnemen tegen tientallen leerlingen.

De Dag wordt in 2023 voor het eerst gevierd omdat de Koninklijke Nederlandse Schaakbond dat jaar 150 jaar bestaat. Zij zijn dan ook de organisator van de Dag. Heel veel informatie is er nog niet te vinden op de website, maar hou deze pagina in de gaten voor updates.

Wens iemand een Fijne Nationale Schoolschaakdag!
Verwante Dagen

Internationale Dag van het Schaken
20 juli
Schaken is een van de oudste en meest universele spellen ter wereld. Het overstijgt culturele verschillen, talen en sociologieën; als je weet hoe en-passant werkt, kun je communiceren met mensen uit zowel Noorwegen als Bangladesh.

Wereld Tafeltennisdag
23 april
Er is iets hypnotiserends aan het kijken naar een klein plastic balletje dat over een tafel heen en weer wordt getikt door twee personen met batjes in hun hand.

Wereld Atletiekdag
5 mei
Geef het maar toe: Ook bij u mogen er de nodige kilootjes vanaf, of niet? Geeft helemaal niets, daar hebben er in deze fastfoodmaatschappij wel meer last van hoor.

23
mei

23 mei

Deze site gebruikt Cookies.