Docenten zijn natuurlijk de spil en de kracht van het onderwijs, maar er is één iemand die altijd over het hoofd wordt gezien: de directeur. Voor veel leerlingen de laatste persoon die je wil zien als je de klas wordt uitgestuurd, maar voor het bestuur van een school een onmisbaar lid van het personeelsbestand. In België zien ze dat ook in. Daar is 31 januari namelijk de Dag van de Directeur.
Die Dag is bedoeld om niet de docent, maar de directeur van een school in het zonnetje te zetten. Wat doet die man de hele dag in zijn kantoor, en waarom is het zo belangrijk? Verschillende scholen in Vlaanderen doen aan de Dag mee. In Nederland wordt de Dag niet echt gevierd, maar ook hier is het natuurlijk te vieren door de directeur van uw kind eens te bedanken voor zijn tomeloze inzet.
Een officiële website is er niet, maar wie zoekt op sociale media vindt vanzelf meer informatie.
Op 17 november 1939 bestormden de Nazi's de Universiteit van Praag, en vermoordden daar 9 studenten en professoren. Dat was de aanleiding voor national verzet onder studenten tegen de opressie door de Nazi's, en aanleiding voor de International Students' Council in 1941 om 17 november uit te roepen tot Internationale Dag van de Student.
De Dag van de Leid(st)er is in 2002 opgericht door de Landelijke Wervingscampagne voor de Kinderopvang - destijds heette het de Dag van de Leid(st)er en Gastouder.
Als je het woord conflixer voor het eerst hoort, dan komt meteen België in je hoofd, of niet? Nou, dat klopt helemaal! Conflixers zijn een Vlaams fenomeen waarbij leerlingen zelf andere leerlingen helpen.