24 januari

Internationale Dag van het Onderwijs

24 januari - 151 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Internationale Dag van het Onderwijs

Categorie:
140-gradhat Onderwijs

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Weinig dingen zijn zo belangrijk voor zowel de individuele menselijke ontwikkeling als de maatschappij in zijn geheel als goed, laagdrempelig onderwijs. Kinderen leren rekenen en schrijven en krijgen zo een veel beter begrip over de ingewikkelde wereld om hen heen, en goed hoger beroepsonderwijs helpt een nieuwe generatie de arbeidsmarkt op. Niet zo gek dat Wereld Onderwijsdag, op 24 januari, een van de belangrijkste Dagen Van van het jaar is.

De Dag van het Onderwijs wordt wereldwijd gevierd en is een initiatief van de Verenigde Naties. Die grijpen de Dag aan om de status van onderwijs te benoemen; hoeveel kinderen gaan er wel en vooral niet naar school, en hoe is de kwaliteit van onderwijs in met name derdewereldlanden? Daarnaast komen overheden en organisaties op deze Dag samen om te praten over de mogelijkheden om meer kinderen naar school te sturen en het onderwijs te verbeteren.

Alle informatie over deze Dag vindt u op de website van de VN.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van het Onderwijs!
Verwante Dagen

Internationale Dag van het Handschrift
23 januari
Schrijven is tegenwoordig vooral een kwestie van de juiste toetsen op uw toetsenbord intikken, maar uiteindelijk is en blijft het van groot belang dat we af en toe nog eens een echt stuk tekst neerpennen.

Internationale Dag van de Leraar
5 oktober
Er zijn ruim 350,000 leraren in het Nederlandse onderwijs, en ondanks de vele schoolvakanties wordt het zware beroep van deze bevolkingsgroep vaak ondergewaardeerd.

Dag van de Leerlingenraad
22 mei
In België blijken leerlingenraden een heel normaal fenomeen te zijn. Dat zijn groepen studenten op middelbare scholen die zich inspannen voor het verbeteren van de school.

24
januari

24 jan

Deze site gebruikt Cookies.