24 januari

Internationale Dag van het Onderwijs

24 januari - 131 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 10 november 21:41

Internationale Dag van het Onderwijs

Categorie:
140-gradhat Onderwijs

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Weinig dingen zijn zo belangrijk voor zowel de individuele menselijke ontwikkeling als de maatschappij in zijn geheel als goed, laagdrempelig onderwijs. Kinderen leren rekenen en schrijven en krijgen zo een veel beter begrip over de ingewikkelde wereld om hen heen, en goed hoger beroepsonderwijs helpt een nieuwe generatie de arbeidsmarkt op. Niet zo gek dat Wereld Onderwijsdag, op 24 januari, een van de belangrijkste Dagen Van van het jaar is.

De Dag van het Onderwijs wordt wereldwijd gevierd en is een initiatief van de Verenigde Naties. Die grijpen de Dag aan om de status van onderwijs te benoemen; hoeveel kinderen gaan er wel en vooral niet naar school, en hoe is de kwaliteit van onderwijs in met name derdewereldlanden? Daarnaast komen overheden en organisaties op deze Dag samen om te praten over de mogelijkheden om meer kinderen naar school te sturen en het onderwijs te verbeteren.

Alle informatie over deze Dag vindt u op de website van de VN.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van het Onderwijs!
Verwante Dagen

Dag van de Leid(st)er
21 september
De Dag van de Leid(st)er is in 2002 opgericht door de Landelijke Wervingscampagne voor de Kinderopvang - destijds heette het de Dag van de Leid(st)er en Gastouder.

Dag van de Taal, Kunsten en Cultuur
20 januari
De Dag van de Taal, Kunsten en Cultuur is een studiedag voor voortgezet-onderwijsdocenten Nederlands, klassieke en moderne vreemde talen en CKV. Op deze Dag komen zij bijeen om samen te discussiëren over de laatste ontwikkelingen op dit gebied.

Dag van de Jonge Jury
7 juni
De 'Jonge Jury' is een omvattende naam voor 'lezende jongeren'. Het doel van de 'Jonge Jury' is om samen met alle middelbare scholen, bibliotheken en boekhandels scholieren, met name die uit de eerste tot en met de derde klas van de middelbare school, met plezier aan het lezen te krijgen, en vooral ook om een mening te kunnen vormen over boeken.

24
januari

24 jan

Deze site gebruikt Cookies.