27 april

Internationale Dag van Vrouwen en Meisjes in de Ict

27 april - 85 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20


Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

In een ideale wereld zou de verdeling tussen mannen en vrouwen in de techsector volledig gelijk zijn. Maar helaas is dat lang niet altijd het geval, en daarom zijn er Dagen zoals de Dag van Vrouwen en Meisjes in de Ict. Onder de hashtag #GirlsinICT worden mensen, maatschappijen, werkgevers en het onderwijs opgeroepen zich in te spannen het vrouwelijk geslacht achter de computer te krijgen.

Deze Dag is in het leven geroepen door de Verenigde Naties, maar eigenlijk is het vooral een vertaling van een evenement dat Girls In Ict heet. Dat wordt ieder jaar op 27 april gevierd.

Op de Dag vinden promotiecampagnes plaats om vrouwen de ict in te krijgen. Dat gebeurt door het delen van inspirerende verhalen, dialoogtafels te organiseren en open dagen te organiseren. De Dag is georganiseerd door de International Telecommunication Union (ITU).

Als u wilt meedoen of meer informatie wilt hebben, dan kunt u kijken op deze website van de ITU.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van Vrouwen en Meisjes in de Ict!
Verwante Dagen

Internationale Dag tegen Obstetrische Fistel
23 mei
Obstetrische fistel is een aandoening waar zwangere vrouwen tijdens de geboorte last van kunnen krijgen. Dat gebeurt meestal als het kind verkeerd ligt.

Internationale Dag van de Nier
14 maart
Niet geheel verrassend wordt op de Internationale Dag van de Nier (World Kidney Day) aandacht besteed aan het belang van onze nieren, maar ook het tegengaan van het stijgende aantal nierziekten en aanverwante gezondheidsproblemen wereldwijd.

Wereld Hemofiliedag
17 april
Hemofilie is een ziekte waarbij het lichaam faalt om bloed te laten stollen als er een wond ontstaat. Dit is een vervelende ziekte waarbij ziekenhuisopname af en toe onvermijdelijk is, soms zelfs al bij de kleinste wondjes.

27
april

27 apr

Komende Dagen
Roze Maandag
Roze Maandag
22 juli
Deze site gebruikt Cookies.