27 april

Internationale Dag van Vrouwen en Meisjes in de Ict

27 april - 147 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 2 februari 22:21


Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

In een ideale wereld zou de verdeling tussen mannen en vrouwen in de techsector volledig gelijk zijn. Maar helaas is dat lang niet altijd het geval, en daarom zijn er Dagen zoals de Dag van Vrouwen en Meisjes in de Ict. Onder de hashtag #GirlsinICT worden mensen, maatschappijen, werkgevers en het onderwijs opgeroepen zich in te spannen het vrouwelijk geslacht achter de computer te krijgen.

Deze Dag is in het leven geroepen door de Verenigde Naties, maar eigenlijk is het vooral een vertaling van een evenement dat Girls In Ict heet. Dat wordt ieder jaar op 27 april gevierd.

Op de Dag vinden promotiecampagnes plaats om vrouwen de ict in te krijgen. Dat gebeurt door het delen van inspirerende verhalen, dialoogtafels te organiseren en open dagen te organiseren. De Dag is georganiseerd door de International Telecommunication Union (ITU).

Als u wilt meedoen of meer informatie wilt hebben, dan kunt u kijken op deze website van de ITU.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van Vrouwen en Meisjes in de Ict!




Verwante Dagen

Wereld MSA (Meervoudig systeem atrofie) Dag
3 oktober
Vanaf 2009 vindt ieder jaar op 3 oktober weer Wereld MSA-Dag plaats. MSA staat voor Meervoudig Systeem Atrofie, een niet te genezen hersenziekte waarbij bepaalde delen van je hersenen afsterven, zodat belangrijke lichaamsfuncties als balans houden of zelfs ademhalen niet meer gaan.

Nationale Vitaliteitsdag
25 september
Maak tijd voor Vitaliteit! Dag van de slogan van de Nationale Dag van de Vitaliteit, die op $datum plaatsvindt. Op uw eigen wijze mag u deze Dag invulling geven: als u er maar vitaler van wordt!

Wereld Dovendag
23 september
Als doof persoon kun je het lastig hebben, zoals u zich wellicht kunt voorstellen. Ongetwijfeld heeft het

27
april

27 apr

Komende Dagen
Wereld Neushoorndag
Wereld Neushoorndag
22 september
Wereld Bidag
Wereld Bidag
23 september
Deze site gebruikt Cookies.