27 april

Internationale Dag van Vrouwen en Meisjes in de Ict

27 april - over 28 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 2 februari 22:21


Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

In een ideale wereld zou de verdeling tussen mannen en vrouwen in de techsector volledig gelijk zijn. Maar helaas is dat lang niet altijd het geval, en daarom zijn er Dagen zoals de Dag van Vrouwen en Meisjes in de Ict. Onder de hashtag #GirlsinICT worden mensen, maatschappijen, werkgevers en het onderwijs opgeroepen zich in te spannen het vrouwelijk geslacht achter de computer te krijgen.

Deze Dag is in het leven geroepen door de Verenigde Naties, maar eigenlijk is het vooral een vertaling van een evenement dat Girls In Ict heet. Dat wordt ieder jaar op 27 april gevierd.

Op de Dag vinden promotiecampagnes plaats om vrouwen de ict in te krijgen. Dat gebeurt door het delen van inspirerende verhalen, dialoogtafels te organiseren en open dagen te organiseren. De Dag is georganiseerd door de International Telecommunication Union (ITU).

Als u wilt meedoen of meer informatie wilt hebben, dan kunt u kijken op deze website van de ITU.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van Vrouwen en Meisjes in de Ict!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Vroedvrouw
5 mei
We hebben allemaal een moeder. U. Uw moeder. De koningin. De koningins moeder. Hitler. Zelfs wij hebben moeders. Dat, en belasting betalen, is wat ons allemaal verbindt met elkaar.

Internationale Dag van de Migraine
12 september
Een migraine gun je niemand. De hoofdpijn die je tijdens zo'n aanval voelt kan je helemaal lam leggen, uitschakelen, zorgen dat je niets meer kunt doen of zeggen.

Europese Dag van de Antibiotica
18 november
Het is moeilijk te onderschatten waar de mensheid zou staan zonder de uitvinding van antibiotica. Het medicijn heeft miljoenen levens gered en voorkomt ziektes en pandemieën.

27
april

27 apr

Deze site gebruikt Cookies.