27 april

Koningsdag

27 april - over 65 dagen elk jaar op een andere datum
Aangepast op 30 november 00:00

Koningsdag

Categorie:
24-gift Feestdag

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Koningsdag, een dag voor het volk! Deze feestdag eren we de geboortedag van de vorst der vaderlanden, Prins Pils die met zijn tomeloze inzet iedere dag het instituut dat de constitutionele monarchie heet omhoog houdt. Koningsdag is een dag om te vieren dat we verenigd zijn, één voor allen en allen voor één onder de Oranje Leeuw, een dag vol tradities die laten zien dat als één man achter onze monarch staan.

Koningsdag is natuurlijk het oude Koninginnedag, maar sinds onze vorst sinds 2012 een andere sekse heeft is de Dag omgedoopt tot Koningsdag. De invulling van het volksfeest blijft gelukkig hetzelfde: Koekhappend, spijkerpoepend en stokvangend kijken we naar parades vol oerhollandse gezelligheid terwijl de koning waardig acht voor zijn onderdanen.

Informatie over het volksfeest vindt u op Wikipedia bijvoorbeeld, of anders op deze officiële website.

Verwante Dagen

Koninginnedag
30 april
Ook Koninginnedag is weer zo'n vreemd feestje dat we aangrijpen om onszelf gek uit te dossen, lam te zuipen en dan rare spelletjes te doen. U natuurlijk welbekend.

Allerheiligen
1 november
Allerheiligen. ALLE heiligen. Dat zijn er een heleboel. In de katholieke en de Anglicaanse kerk wordt deze feestdag ieder jaar op 1 november gevierd ter nagedachtenis van alle heiligen en martelaren die de kerk kent.

Tweede Pinksterdag
20 mei
Pinksteren valt op de 50e dag van Pasen (dus 49 dagen erna. Pasen valt dit jaar op 31 maart), en 10 dagen na de Hemelvaart van Jezus (dit jaar op 9 mei).

27
april

27 apr

Komende Dagen
Wereld Denkdag
Wereld Denkdag
22 februari
Wereld Yogadag
Wereld Yogadag
22 februari
Dag van de Academies
Dag van de Academies
23 februari
Deze site gebruikt Cookies.