27 april

Koningsdag

27 april - over 3 dagen elk jaar op een andere datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Koningsdag

Categorie:
24-gift Feestdag

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Koningsdag, een dag voor het volk! Deze feestdag eren we de geboortedag van de vorst der vaderlanden, Prins Pils die met zijn tomeloze inzet iedere dag het instituut dat de constitutionele monarchie heet omhoog houdt. Koningsdag is een dag om te vieren dat we verenigd zijn, één voor allen en allen voor één onder de Oranje Leeuw, een dag vol tradities die laten zien dat als één man achter onze monarch staan.

Koningsdag is natuurlijk het oude Koninginnedag, maar sinds onze vorst sinds 2012 een andere sekse heeft is de Dag omgedoopt tot Koningsdag. De invulling van het volksfeest blijft gelukkig hetzelfde: Koekhappend, spijkerpoepend en stokvangend kijken we naar parades vol oerhollandse gezelligheid terwijl de koning waardig lacht naar zijn onderdanen. Althans, normaal gesproken dan. Uiteraard zijn de evenementen dit jaar wat lastiger vanwege corona. Ach, gelukkig hebben we deze parel nog.

Informatie over het volksfeest vindt u op Wikipedia bijvoorbeeld, of anders op deze officiële website.

Wens iemand een Fijne Koningsdag!
Verwante Dagen

Tweede Pinksterdag
20 mei
Pinksteren valt op de 50e dag van Pasen (dus 49 dagen erna. Pasen valt dit jaar op 30 maart), en 10 dagen na de Hemelvaart van Jezus (dit jaar op 9 mei).

St. Patricks Dag
17 maart
Net als Halloween is St. Patrick's Day een feestdag die oorspronkelijk niets met Nederland te maken heeft maar in de laatste jaren wel steeds vaker gevierd wordt in deze contrijen.

Bevrijdingsdag
5 mei
Op Bevrijdingsdag vieren we het heugelijke moment in onze vaderlandse geschiedenis waarop wij verlost werden van de tirannie van de Duitsers na de Tweede Wereldoorlog.

27
april

27 apr

Eerdere edities:
In 2023: 27 april
In 2022: 27 april
In 2021: 27 april
Deze site gebruikt Cookies.