14 februari

Valentijnsdag

14 februari - 113 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 februari 12:38

Valentijnsdag

Categorie:
24-gift Feestdag

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Valentijnsdag is een wereldwijd feest waarop de (anonieme) liefde wordt betuigd. Vroeger, toen de Dag nog een stuk traditioneler was, gaf je op deze Dag aan je geheime liefde een cadeau of bloemen met een liefdesverklaring. Tegenwoordig is het feest erg commerciëel geworden en boeren vooral winkeliers er goed bij.

In Nederland vieren we de Dag op 14 februari, maar het zijn voornamelijk legendes die zich over deze Dag inlaten en proberen om de historische context te schetsen. Het ene oorsprongsverhaal vertelt bijvoorbeeld over een Roomse bisschop die in de derde eeuw ter dood werd gebracht, andere mythen zeggen dat 14 februari is gekozen om een oud Romeins voorjaarsfeest te vervangen.

Waar de oorsprong ook mag liggen, op deze Dag is het in ieder geval de bedoeling een veel te dure Hallmark-kaart te kopen en te versturen naar degene van wie u houdt - en als die er niet is, stuurt u er lekker eentje naar uzelf!

Informatie vindt u uiteraard op Wikipedia.

Wens iemand een Fijne Valentijnsdag!
Verwante Dagen

Sinterklaas
5 december
Sinterklaas, wie kent 'em niet? U waarschijnlijk wel. Als inwoner van Nederland komt u niet onder dit volksfeest uit. Het feest heeft zijn oorsprong bij een Turkse bisschop, Sint Nicholaas, die aan arme kinderen geldstukken gaf.

Eerste Pinksterdag
28 mei
Pinksteren valt op de 50e dag van Pasen (dus 49 dagen erna. Pasen valt dit jaar op 9 april), en 10 dagen na de Hemelvaart van Jezus (dit jaar op 18 mei).

Goede Vrijdag
7 april
Goede Vrijdag is een katholieke feestdag waar sommige mensen het vooral een goede vrijdag vinden omdat ze deze dag een snipperdagje hebben. Gelovigen herdenken echter de kruisiging van Jezus.

14
februari

14 feb

Deze site gebruikt Cookies.