14 februari

Valentijnsdag

14 februari - 125 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Valentijnsdag

Categorie:
24-gift Feestdag

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Valentijnsdag is een wereldwijd feest waarop de (anonieme) liefde wordt betuigd. Vroeger, toen de Dag nog een stuk traditioneler was, gaf je op deze Dag aan je geheime liefde een cadeau of bloemen met een liefdesverklaring. Tegenwoordig is het feest erg commerciëel geworden en boeren vooral winkeliers er goed bij.

In Nederland vieren we de Dag op 14 februari, maar het zijn voornamelijk legendes die zich over deze Dag inlaten en proberen om de historische context te schetsen. Het ene oorsprongsverhaal vertelt bijvoorbeeld over een Roomse bisschop die in de derde eeuw ter dood werd gebracht, andere mythen zeggen dat 14 februari is gekozen om een oud Romeins voorjaarsfeest te vervangen.

Waar de oorsprong ook mag liggen, op deze Dag is het in ieder geval de bedoeling een veel te dure Hallmark-kaart te kopen en te versturen naar degene van wie u houdt - en als die er niet is, stuurt u er lekker eentje naar uzelf!

Informatie vindt u uiteraard op Wikipedia.

Wens iemand een Fijne Valentijnsdag!
Verwante Dagen

Allerheiligen
1 november
Allerheiligen. ALLE heiligen. Dat zijn er een heleboel. De katholieke (en Anglicaanse) kerk hebben nogal wat heiligen in hun midden. Een paar daarvan kennen we goed, zoals de heilige Valentijn waarnaar Valentijnsdag is vernoemd, of de heilige Franciscus (Dierendag).

Koningsdag
27 april
Koningsdag, een dag voor het volk! Deze feestdag eren we de geboortedag van de vorst der vaderlanden, Prins Pils die met zijn tomeloze inzet iedere dag het instituut dat de constitutionele monarchie heet omhoog houdt.

Eerste Pinksterdag
19 mei
Pinksteren valt op de 50e dag van Pasen (dus 49 dagen erna. Pasen valt dit jaar op 31 maart), en 10 dagen na de Hemelvaart van Jezus (dit jaar op 9 mei).

14
februari

14 feb

Deze site gebruikt Cookies.