14 februari

Valentijnsdag

14 februari - over 21 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 30 november 00:00

Valentijnsdag

Categorie:
24-gift Feestdag

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Valentijnsdag is een wereldwijd feest waarop de anonieme liefde wordt betuigd. Vroeger, toen de Dag nog een stuk traditioneler was, gaf je op deze Dag aan je geheime liefde een cadeau of bloemen met een liefdesverklaring. Tegenwoordig is het feest erg commerciëel geworden en verdienen winkeliers er veel aan.

14 februari wordt hier gebruikt voor deze Dag, maar het zijn voornamelijk legendes die zich over deze Dag inlaten. Het ene verhaal vertelt over een Roomse bisschop die in de derde eeuw ter dood werd gebracht, andere mythen zeggen dat 14 februari is gekozen om een oud Romeins voorjaarsfeest te vervangen.

Waar de oorsprong ook mag liggen, op deze Dag is het in ieder geval de bedoeling een veel te duren Hallmark-kaart te kopen en te versturen naar degene van wie u houdt - en als die er niet is, stuurt u er lekker eentje naar uzelf!

Informatie uiteraard op Wikipedia.

Verwante Dagen

Goede Vrijdag
29 maart
Een religieuze dag waar sommige mensen het vooral een goede vrijdag vinden omdat ze deze dag een snipperdagje hebben. Gelovigen herdenken echter de kruisiging van Jezus.

Tweede Pinksterdag
5 juni
Pinksteren valt op de 50e dag van Pasen (dus 49 dagen erna. Pasen valt dit jaar op 16 april), en 10 dagen na de Hemelvaart van Jezus (dit jaar op 25 mei).

Pasen
8 april
Met Pasen vieren we dat Jezus Christus 2000 jaar geleden is opgestaan uit de dood, na zijn kruisiging 3 dagen eerder (op Goede Vrijdag). In de loop der jaren zijn er veel elementen aan Pasen toegevoegd, zoals het zoeken van eieren en een enorme haas die ze verstopt.

14
februari

14 feb

Komende Dagen
Dag van de Werkplek
Dag van de Werkplek
25 januari
Wereld Douanedag
Wereld Douanedag
26 januari
Deze site gebruikt Cookies.