Nu de kroegen de coronatijd toch blijken te hebben overleefd, is het tijd de horeca eens goed op te zoeken. En waar doe je dat nou beter dan in die typische Hollandse, wat zeggen we, typisch Amsterdamse sfeer van het bruine café? Daar waar je geld of wie bent niet meetelt, waar het enige licht van een enkel 40W-peertje komt, waar de koperen gokkast in de hoek staat en waar de barman je naam kent. We gaan er speciaal naartoe op de Dag van de Bruine Kroeg, op 7 oktober.
De Dag van de Bruine Kroeg vindt voornamelijk in de hoofdstad plaats. Daar vieren bruine cafés op tientallen plekken in de stad deze Dag. Niet heel uitbundig, maar eenvoudig, zoals het een echte bruine kroeg betaamt. Meedoen aan deze Dag is even eenvoudig als prettig: drink gewoon een vaasje of een fluitje in een van de deelnemende kroegen, of in uw eigen stamcafé.
Daarnaast zijn er in sommige kroegen wel degelijk activiteiten te volgen. Zo is er ergens een jeneverworkshop, kunt u elders biljarten en biedt weer een derde kroegbaas een borrelhap van het huis aan.
Welke kroegen er allemaal meedoen en wat daar te beleven valt, leest u op de website: www.dagvandebruinekroeg.nl.
Je kunt jezelf wel 'de beste druif ter wereld' noemen, maar zolang je geen eigen Dag Van naar je vernoemd krijgt is dat natuurlijk een lege term. De enige druif die daarom die titel mag dragen is de Argentijnse malbecdruif, die volgens kenners ook de beste wijn ter wereld oplevert.
Is er Nederlandser voedsel dan de frikandel? Al 68 jaar geleden werd de frituursnack in Nederland geïntroduceerd en alle berenklauwen, mexicano's en sitosticks ten spijt passen er nog steeds maar weinig snacks beter bij een bord friet als de frikandel.
Melk, de witte motor, goed voor elk. Melk is één van de belangrijkste, gezondste en meest universele drankjes ter wereld, en dat mogen we best eens vieren.