Je kunt jezelf wel 'de beste druif ter wereld' noemen, maar zolang je geen eigen Dag Van naar je vernoemd krijgt is dat natuurlijk een lege term. De enige druif die daarom die titel mag dragen is de Argentijnse malbecdruif, die volgens kenners ook de beste wijn ter wereld oplevert. Op 17 april is Wereld Malbecdag.
Verschillende websites en blogs begonnen over deze Dag. Het zou het grootste malbec-evenement ter wereld zijn! Met 33 activiteiten over de hele wereld vieren mensen overal de druif die (deze heerlijke) wijn produceert. Vanaf 1859 wordt de wijn geproduceerd, in het kleine stadje Mendoza in Argentinië. Het was echter ene Franse boerderijwetenschapper die de wijn bekend maakte. Hij is dan ook degene die de wijnindustrie van Argentinië heeft gered. Wij drinken hier op de redactie normaal gesproken liever een pilsje dan wijn, maar als je ergens een werelddag van kan maken, dan moet het wel heel goeie zijn....
Tegelijkertijd als de VN de Dag van de Duurzame Gastronomie organiseert is het werelddag van de Sushi. Uitgeroepen door ene DeMay via facebook en misschien nog wel meer in het nieuws dan Gastronomiedag.
Op International Anti-Dieetdag mogen we eindelijk eens stoppen met al het goedbedoelde Sonjabakkeren, Montignaccen of net wat er in de mode is op dat moment.
De kokosnoot. Je moet er van houden. Dit hoofdingrediënt van de Bounty is niet alleen populair onder toeristen die met hun luie kont op maagdelijk witte eilanden in West-Polinesië liggen, maar voor veel bewoners in de tropen is de uit de kluiten gewassen walnoot met melk een belangrijke bron van voeding én economisch gewin.