Is er Nederlandser voedsel dan de frikandel? Al 68 jaar geleden werd de frituursnack in Nederland geïntroduceerd en alle berenklauwen, mexicano's en sitosticks ten spijt passen er nog steeds maar weinig snacks beter bij een bord friet als de frikandel. Vraag niet waar een frikandel nou precies van gemaakt is - dan gaat er toch een stukje magie verloren.
Wat we tijdens deze Dag kunnen doen, is natuurlijk niet heel moeilijk te raden. Gooi een paar Mora's het frituurvet in, of ga de stad in en trek bij de Smullers zo'n ding uit de muur. Of nog beter, ga de kroeg in en loop om 03.00 's nachts starnakel dronken de lokale snackbar in. Dat is immers het moment dat de frikandel écht de allerbeste smaak ooit hebt.
Snackbars en supermarkten gebruiken deze Dag vaak ook om te stunten met acties. Zo kunt u met wat geluk en goed zoekwerk een doos frikandellen voor de helft van de prijs in huis halen.
Informatie kunt u onder andere vinden op, waar anders, vlees.nl. Of ga naar websites als Snacknieuws. Er is niet één organisator van de Dag, de Dag van de Frikandel lijkt vooral te bestaan bij de gratie van deelnemers. Vinden wij helemaal prima. Smakelijk!
Wilt u vaker een Dag als de Dag van de Frikandel ontdekken? Meld u dan aan voor onze dagelijkse WhatsApp-dienst! Stuur FDV aan naar 06 424 00 533 om u direct aan te melden.
Bakken. Braden. Koken. Roeren. Er een omelet, wentelteefjes of pannenkoeken van maken. In de salade verwerken. Tot een cocktail uitroepen. Op toastjes smeren.
Je kunt jezelf wel 'de beste druif ter wereld' noemen, maar zolang je geen eigen Dag Van naar je vernoemd krijgt is dat natuurlijk een lege term. De enige druif die daarom die titel mag dragen is de Argentijnse malbecdruif, die volgens kenners ook de beste wijn ter wereld oplevert.
De kokosnoot. Je moet er van houden. Dit hoofdingrediënt van de Bounty is niet alleen populair onder toeristen die met hun luie kont op maagdelijk witte eilanden in West-Polinesië liggen, maar voor veel bewoners in de tropen is de uit de kluiten gewassen walnoot met melk een belangrijke bron van voeding én economisch gewin.